Skocz do zawartości
Kazik112

Nowy komputer do +/- 2500zł opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałbym dowiedzieć się co sądzicie o tym zestawie. Czy da on radę z nowymi grami na wysokich detalach? Mam monitor Flatrona l1919s czy będzie on ograniczał mocno grafikę?

http://techplanet.pl...72778&s=73140��

Piszcie swoje opinie i co byście ewentualnie zmienili

Edytowane przez Kazik112

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie zestaw okej ramy możesz brać tańsze w jednej kości 1333/1600mhz CL9, nie będzie różnicy praktycznie może 1fps, może od razu na front panel kup panel USB 3.0 lub brutusa 430 w zależności jak cenowo Ci pasuje i odpowiada . A w jakiej rozdzielczości grasz? Bo jak nie jest powyżej 1600 to można dołożyć do Core i5-3350P , jak jest powyżej 1600 to dołożyć do Sapphire HD 7870 XT , o ile możesz dołożyć . Tak osobiście mi się wydaje

Edytowane przez michalelo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sapphire robi świetne karty, ale ja jednak nie wziąłbym GPU na dwuletniej gwarancji, Proponuję karty gigabyte. Rozsądna cena, 3 lata gwarancji i dobre chłodzenie.

Dysk proponuję jednak Seagate.

Co do obudowy, zgadzam się. Obudowa z usb 3.0 niedługo będzie bardzo wygodnym rozwiązaniem.

Jeżeli jesteś w stanie to dołóż trochę do nawet najtańszego core i5 (3450 / 3470). Uważam, że warto wyposażyć się w 4 rdzenie na start, a potem tylko GPU zmieniać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sapphire robi świetne karty, ale ja jednak nie wziąłbym GPU na dwuletniej gwarancji, Proponuję karty gigabyte. Rozsądna cena, 3 lata gwarancji i dobre chłodzenie.

Jeżeli jesteś w stanie to dołóż trochę do nawet najtańszego core i5 (3450 / 3470). Uważam, że warto wyposażyć się w 4 rdzenie na start, a potem tylko GPU zmieniać.

Najtańszy i5 to 3350P chyba Ci się pomyliło. Natomiast sapphire będzie wydajniejsza jest na lepszym rdzeniu. To porządna firma nie bałbym się brać osobiście tej karty z 2 letnią gwarancją to nie jest karta typu 8800GT, że szybko padnie Edytowane przez michalelo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi