Piospi Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Witam wszystkich Posiadam nowy komputer do zastosowań domowych: i5 3750 Asrock Z77 Pro3 Corsair VS450W 2x4GB Kingston Hyper-X 1600 mhz Crucial M4 64GB Złożyłem komputer i od razu rzuciło mi się w oczy dziwne startowanie komputera. Po wciśnięciu przycisku power w obudowie, wentylator (stockowy od Intela) powinien od razu pełną mocą pracować. U mnie jest tak, że wentylator jeden lub dwa razy lekko drgnie i potem dopiero zaczyna normalnie pracować. Nie bardzo wiem co może być tego przyczyną ? Wadliwy Wentylator ? Może zasilacz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Bird Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 Coś takiego? http://telly.com/PHRE3 To nic nadzwyczajnego ustaw opcje wentylatora CPU w BIOSie tak, by chodził cały czas na full (pewnie masz opcję "Smart Fan Control" lub podobną włączoną) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...