pagon91 Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 (edytowane) Witam, ostatnio spalił mi się mój wysłużony 7900GT, aktualnie z biedy cisnę na jakimś zintegrowanym szajsie z płyty głównej. Poprzednia karta prawie spełniała moje wymogi, nie gram w jakiekolwiek nowości. Jako, że jestem studentem i mam ograniczony dość budżet to chciałbym kupić coś w miarę taniego, czytam trochę artykułów o sprzęcie (ale kozakiem nie jestem) więc rozważam dwie opcje: gt630 i hd6570/hd6670. I teraz jest klops: według artykułów gt630 ma 384 procesory strumieniowe, jednak w każdym sklepie w którym sprawdzam go piszą o 96 rdzeniach cuda. Z czym to się je, czy w jednym CUDA są 4 procesory strumieniowe? Nie chcę kupywać używek z allegro, zależy mi na czasie (akurat gt630 jest dostępny od ręki w okolicznych sklepach), parę fpsów mnie nie zbawi (gram głównie w LoLa lub WoWa i absolutnie nic więcej) tylko martwi mnie ta rozbieżność w specyfikacji, mógłby mi to ktoś rozjaśnić? pozdrawiam, Tomek Edytowane 19 Marca 2013 przez pagon91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal321 Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 gt630 to dziadostwo lepiej kupić radeona 4850 jakąś dobrą wersje do tych gier co podałeś wystarczy a koszt tej karty tez nie jest duży ( tylko 4850 jest troche starą kartą) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pagon91 Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 prosiłbym o czytanie ze zrozumieniem, allegro nie wchodzi w rachubę, nie znalazłem w sklepach tego radka. Idąc dalej tokiem myślenia 'to jest bubel, kup to bo lepsze' za niedługo dojdę do Titana za 4 kafle. Gdyby moja karta się nie spaliła to bym jej nie wymieniał, nie czułem takiej potrzeby. Wystarczy żebym mógł na tym pracować i w wolnych chwilach się zrelaksował przy ww. grach. Te karty, które wymieniłem spełniają moje wymagania i nie mam zamiaru płacić za dodatkowe fpsy, których i tak nie wykorzystam/nie zauważe. Chodzi mi tylko o te rdzenie CUDA i czemu w różnych źródłach różne informacje podają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gt-630/specifications Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pagon91 Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 http://www.purepc.pl/karty_graficzne/geforce_gt_630_gt_645_i_trzy_gt_640_to_kepler_czy_fermi w sumie cały problem wynika z tego newsa, obrazek się przewija też w innych serwisach, ale skoro na stronie nvidii piszą o 96 no to tak musi być. przyinwestuje chyba w hd6670 i dylematów mieć nie będe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...