amnesia Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 (edytowane) Witam jakiś miesiąc temu zakupiłem nowego kompa. Do tej pory wszystko działało wyśmienicie jednak aktualnie mam problem z portami USB 3.0. Żaden nie chce działać, czy to na przednim panelu obudowy corsair carbide 200r czy też z tyłu. System to Win 7 x64. Sprawdzałem już na 2 pendrivach, dysku zewnętrznym oraz telefonie (wszystkie w standardzie usb 2.0) i żadnego z nich system nie widzi tak jak by kontroler usb 3.0 był wyłączony (nie daje również prądu, co można stwierdzić po tym, że nie ładuje telefonu po wpięciu do portu). Gdy pendrive lub dysk zostanie wpięty do usb 2.0 działa wszystko normalnie. 2 dni temu aktualizowałem sterowniki Intel USB3.0 po przez MSI LiveUpdate (ciężko mi powiedzieć czy po ich instalacji wszystko działało normalnie bo zwyczajnie nie pamięta czy wpinałem cokolwiek do portu usb), jednak pierwszą moją myślą było odinstalowanie tych sterowników. Po restarcie kompa, nic. No to stwierdziłem, że zainstaluje je ponownie, jednak znowu nic :/ W biosie nic nie grzebałem więc to odpada. Aktualnie skończyły mi się pomysły, jedyne co mi przychodzi do głowy to reinstalka systemu czego wołał bym uniknąć zamieszczam również screen z menadżera urządzeń: za chiny ludowe nie wiem czym są te dwa wykrzykniki :/ Edytowane 19 Marca 2013 przez amnesia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 za chiny ludowe nie wiem czym są te dwa wykrzykniki :/ Odczytaj identyfikator urządzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amnesia Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 (edytowane) ACPIINT33A0 *INT33A0 aktualnie już jest tylko jeden wykrzyknik chociaż nic nie robiłem xD to coś odpowiadało za intel smart connect czy coś takiego wyłączyłem tą funkcje i wykrzyknik znikł jednak usb 3.0 nadal martwe :/ tak aktualnie wygląda menadżer: Edytowane 19 Marca 2013 przez amnesia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 Spróbuj http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?DwnldID=20866 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amnesia Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 niestety nic nie dało :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 A powyłączaj w biosie co niepotrzebne, porty com, lpt i co tam znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amnesia Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 problem rozwiązany, winowajcą było włączone oc genie w control center ;) http://forum-pl.msi.com/index.php?topic=7865.0 tutaj więcej na ten temat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Problem rozwiązany w beta UEFI E7758IMS.284 http://forum-en.msi.com/index.php?topic=161593.msg1209632#msg1209632 I późniejszych http://forum-en.msi.com/index.php?topic=161593.msg1213418#msg1213418 Najlepiej wgrać ostatni z podanym changelogiem czyli: E7758IMS.293 Wgrywa się to przy pomocy MSI HQ USB BIOS Flash Tool 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amnesia Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 dzięki dzięki, już wczoraj sobie poradziłem wrzucając E7758IMS.296, znalezione w temacie do którego link podałem. Teraz śmiga USB 3.0 i OC Genie razem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...