Skocz do zawartości
Mav666

Zestaw do 5000 z monitorem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Planuję zakup komputera, ale przy tym co się dzieje na rynku już dawno wypadłem z obiegu i potrzebuję pomocy.

Potrzebuję zestaw przede wszystkim do pracy. Na granie raczej nie mam czasu.

Powinien to być sprzęt, który "uciągnie" i pozwoli na płynną pracę z wieloma aplikacjami. Excel, Word (nawet kilka instancji otwartych jednoczesnie), program graficzny (CorelDraw), kilka różnych przeglądarek z wieloma otwartymi zakładkami. I to wszystko jednocześnie. Perspektywicznie też tworzenie screencastów, filmów instruktażowych itp.

Komputer chodzi prawie 24h / dobę.

Musi mieć możliwość pracy wielomonitorowej. Na razie jeden, ale planuję sukcesywnie dokupywać kolejne - tak do 4-ch monitorów.

Bardzo ważna jest łączność z netem, więc - jeżeli to ma jakieś znaczenie - musi mieć też dobry modem.

Może nie jest to jakiś rewelacyjny opis, ale bazuję na problemach z obecnym sprzętem (kilkuletni compaq z jednordzeniowym procesorem), gdzie przełączanie się pomiędzy aplikacjami już czasem powoduje problem, a media z sieci przy 20-to megowym łączu.zawieszają się co kilka minut i głupiego szkolenia nie jestem w stanie obejrzeć.

Da się coś zaproponować na podstawie tego opisu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za propozycję.

Widzę, że ten układ trochę się jednak rózni od tych proponowanych do gier.

Procesor z najwyższej półki, 32MB ramu i SSD 256MB.

O monitorze do tej pory nie myślałem, sądziłem, że wybór będzie prosty, ale chyba się myliłem.

Kalbar - dzięki za propozycję tego monitora - wygląda, że powinien być ok.

Tesel. Co masz na myśli pisząc o kwestii karty graficznej?

Bo z tego, co zrozumiałem to nvidia będzie lepsza niż HD7770 a "słabszy radek" będzie gorszy.

Czy uważasz, że przy moich oczekiwaniach karta graficzna nie ma takiego znaczenia?

Albo inaczej. Czy biorąc np. HD7770 będzie można w razie czego dołożyć drugą kartę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi