kowal9215 Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Szukam myszki bezprzewodowej do 100zł. Znalazłem gdzieś w internecie spis dobrych myszek do tej kwoty ale był z 2010 roku więc trochę stary. Mysz będzie służyła głónie do przeglądania internetu i ogólnego korzystania z internetu no może czasem jakaś gierka, ale to bardzo rzadko więc nie zwracał bym na to uwagi. W chwili obecnej mam mysz A4Tech Glasser 10D więc żadnej rewelacji nie ma. Ma ona dwa przyciski prawy lewy, przycisk w kółku i przycisk x2 z którego w sumie nie używam. Chciałbym, aby moja nowa myszka miała w sumie dobre kółko bo bardzo czesto się go używa oczywiście dwa podstawowe przyciski prawo, lewo i przycisk wstecz. Nie interesują mnie małe myszki, ponieważ nie lubię z takowych korzystać. Rozejrzałem się już trochę w internecie i znalazłem Gigabyte ECO600, ale jej jedynym plusem ze wszystkich opini jakie czytałem było dobre wykonanie a jej działanie pozostawiało wiele do życzenia. Kolejną myszą była Logitech M705 ta była prawie idealna... Mały odbiornik długo chodziła na jednym komplecie bateri była wyprofilowana miała wszystkie potrzebne przyciski, ale jej kółko... Wiele opini które mówiły, że nie dało się z niego korzystać. No i moje dwie ostatnie nad którymi się zastanawiam, ponieważ nie znalazłem już nic innego w tej cenie co by mnie zainteresowało. Pierwsza z nich to Microsoft Wireless Mouse 5000. Jest rozmiarów mojej obecnej myszki ma potrzebne przyciski, jest ładna, mieści się w cenie. Do jej minusów można zaliczyć duży odbiornik, choć będzie to mysz do PC a nie do laptopa więc nie powinno przeszkadzać, ale myśl że są myszki z małymi odbiornikami każe się zastanawiać. Drugo myszą nad którą się zastanawiam jest Microsoft Wireless Mouse 4000. Do jej plusów można zaliczyć to że ma mały odbiornik i działa na jednej bateri, a do minusów to że jest po ok. 1cm mniejsza. Nie wiem jak z ich właściwościami bo na stronie producenta nie ma informacji nawet takich jak ile mają DPI, a nie chciałbym żeby myszka wolno chodziła bo mam monitor 22" i może być zmieniany na większy. Tak że nie chciałbym się namachać myszką kierując kursor z jednego do drugiego końca ekranu. Jeżeli macie jeszcze jakieś propozycje w tej kwocie no może być w sumię trochę droższa tak max do 130zł ale raczej ta kwota nic nie zmieni, ale jak coś to podajcie jakieś propozycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrowski Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2013 no tak myszka ma być wygodna, no i czuła, praca, czy granie ma być przyjemnością, nikt nie chce, żeby się coś wieszało, albo nie działało. Ale powiem ci że nie powinno być większego problemu z tym, żeby jakąś dobrą kupić, nie wiem czy brałeś pod uwagę ibox? Ja mam taką i jestem z niej bardzo zadwolony. Jak jeszcze się wahasz to sobie zobacz na ich ofertę, myślę, że coś znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...