Skocz do zawartości
andriu

Sklep Internetowy ???

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, planuje pobawić sie w coś takiego i potrzebuje opinii.

Sklep będzie oczywiście z częściami komputerowymi, i to z takimi, których nie można dostać w polsce (rózne dziwne akcesoria, jakieś panele etc.), będą one sprowadzane, do tego oczywiście to co wszędzie, procesory, płyty, karty graficzne itp., oczywiście każda część będzie dokładnie opisana, np. procesor jaki zamówisz taki dostaniesz, powiedzmy ktoś chce dlt3c jiuhb0319WMPW i go dostaje.

Jednak głównie w sklepie bedą akcesoria nie spotykane na polskim rynku i nietypowe, oczywiście będzie można sobie zamówić dowolną część czy gadżet i też to bedzie sprowadzone

Czy coś takiego ma szanse wypalić ? Będę wdzięczny za wszelkie uwagi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle ze to wypali, przeciez w polsce mamy wielu moderow, ktorzy wlasnie czekaja na takie czesci a i normalni ''komputerowcy'' beda mogli qpic czesci do kompa. Trzeba to oczywiscie zareklamowac na odpowiednich stronach czy forach takich jak to.. :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pomysl fajny, tylko realia nie sa rewelayjne.....

prawda jest taka, ze jako maly sklepik nie bedziesz mial znizek w hurtownaich, chyba ze procki i tp tez kcesz sprowadzac.....

ksozty utrzymania serwera..........chyba ze masz wlasny/dostep do taniego/darmopwego

powaznie ogranioczone grono osob, do ktorych skierowana bedzie oferta.......

prawd jest taka, ze modderow nie mamy w pl za wielu, zwlaszcza takich, ktorych stac na panele itp.....

mnie np moze i stac, alewole zrobic sam :D

wiec, jezeli kcesz poznac moje zdanie, to brzmi ono nastepujaco....

pomysl fajny, ale nie do wcielenia w zycie w polskich realiach.....

jezeli ejdnak sie zdecydujesz, to zycze wysokich obrotow i szybkiego zwrotu kosztow :D

hyhy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pomysl fajny, tylko realia nie sa rewelayjne.....

prawda jest taka, ze jako maly sklepik nie bedziesz mial znizek w hurtownaich, chyba ze procki i tp tez kcesz sprowadzac.....

ksozty utrzymania serwera..........chyba ze masz wlasny/dostep do taniego/darmopwego

powaznie ogranioczone grono osob, do ktorych skierowana bedzie oferta.......

prawd jest taka, ze modderow nie mamy w pl za  wielu, zwlaszcza takich, ktorych stac na panele itp.....

mnie np moze i stac, alewole zrobic sam :D

wiec, jezeli kcesz poznac moje zdanie, to brzmi ono nastepujaco....

pomysl fajny, ale nie do wcielenia w zycie w polskich realiach.....

jezeli ejdnak sie zdecydujesz, to zycze wysokich obrotow i szybkiego zwrotu kosztow :D

hyhy

zgadzam sie, ale gdybym nie miał pewności co do cen sprzętu to bym w to sie nie bawił, moge powiedzieć tyle, że napewno bedzie tanbiej niż na WGK, przykładowo XP1700+ kosztuje w granicach 240 pln, ja bede sprzedawał za 220, i to jeszcze z wybranej przez kupującego serii. Wszystko jest już przekalkulowane i zaplanowane, a co do łącza to mam już zapewnione i to tanio :)

jeszcze jedno, w sklepie będą też części komputerowe, nie tylko sprzęt dla moderów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to jezeli masz jeszcze kapital na poczatek, to......

do dziela :)

hehe.....

jak bys potrzebowal tam konserwatora powierzchni plaskich, to daj znac ;)

tak w sumie latwo jest komus napsiac:

na co czekasz itp..........

ale jednak tutaj w gre wchodzi chyba spora kasa ???

bo jednak asortyment trzeba jakis miec...chyba, ze kcesz sprowadzac dopiero po otrzymaniu zamowienia....

niby lepiej, bo sprzet traci na wartosci, ale........

no coz........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napewno bedzie potrzebny ktoś do testowania, np. trzeba bedzie przetestować procesor aby w jego opisie napisać na ile sie kręci, jakie ma temperatury itp....    no i kogoś do biegania na poczte :)

Heh, szkoda, że tak daleko mieszkam. Mógłbym włożyć sporo kapitału w ten interes i potestować troszkę też...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napewno bedzie potrzebny ktoś do testowania, np. trzeba bedzie przetestować procesor aby w jego opisie napisać na ile sie kręci, jakie ma temperatury itp....    no i kogoś do biegania na poczte :)

Heh, szkoda, że tak daleko mieszkam. Mógłbym włożyć sporo kapitału w ten interes i potestować troszkę też...

Kapitał to już jest 8) tylko tera trza sie do roboty zabrać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napewno jest miejsce - w polsce niestety z sprzedaza via net jestesmy 5 lat do tylu jak nie lepiej. Przedewszystkim zainwestuj w porzadna witryne z prezentacja tego co sprzedajesz.

To ze bedziesz mial unikalny sprzet to kolejny wielki plus - szczegolnie dla takich co na codzien mieszkaja na jakims zadupiu (np. szczecin ;))

Glowny problem to reklama ale daj cynk na maila to Ci zalatwie promocyjna na tweak'u ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napewno jest miejsce - w polsce niestety z sprzedaza via net jestesmy 5 lat do tylu jak nie lepiej. Przedewszystkim zainwestuj w porzadna witryne z prezentacja tego co sprzedajesz.

To ze bedziesz mial unikalny sprzet to kolejny wielki plus - szczegolnie dla takich co na codzien mieszkaja na jakims zadupiu (np. szczecin ;))

Glowny problem to reklama ale daj cynk na maila to Ci zalatwie promocyjna na tweak'u ;)

yyhym masz cos do Szczecina :wink: ja mieszkam 40 km od szc

ale wlasciwie to masz racje-szczecin to zadpie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:P

andriu - zacznij sie uczyc chinskiego :lol: tylko nie wiem ktorej odmiany uzywaja na Tajwanie raczej nie mandarynskiego ale jak pouczysz sie kontonskiego to tez sie przyda w koncu wiekszosc sterf ekonomicznych (w ktorych fizycznie robione sa komputrowe gadzety) znajduje sie w poblizu Hong-Kong'u :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram

Popieram

Popieram

Popieram

Popieram

Tylko popatrz, klientów już masz a przynajmniej ja mówię za siebie :) mogę w czymś pomóc jeśli chcesz np. coś z witryną porobić grafa,szkielet heh w końcu też wawa choć w tym przypadku nie ma to wielkiego znaczenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram

Popieram

Popieram

Popieram

Popieram

Tylko popatrz, klientów już masz a przynajmniej ja mówię za siebie :)  mogę w czymś pomóc jeśli chcesz np. coś z witryną porobić grafa,szkielet heh w końcu też wawa choć w tym przypadku nie ma to wielkiego znaczenia :)

thx, w razie problemów juz wiem gdzie sie zgłosić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez zapewne bede klientem :twisted:  :wink:

jak wiekszosc uzytkownikow tego forum:]

taaaaa....i jeszcze dzieki uprzejmosci naszych adminow walnie sie reklame na forum i glownej i bedzie 7000 tys odwiedzin dziennie :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yyhym masz cos do Szczecina :wink:  ja mieszkam 40 km od szc

ale wlasciwie to masz racje-szczecin to zadpie

Wiesz ja w zasadzie tez na obrzezach tego wspanialego miasta w ktorym szukalem 2 tygodnie wentylatorka bo nigdzie nie sprzedawali nie w zestawie z radiatorem ;) [caly szczecin pozdrawia Trolla-sprzedawce z backup'u ;)) ]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no kurcze bardzo piękna idea pierwszy sklep komputerowy który poważnie traktuje swoich klijętów i stara się wyrolować nawet tych co nie znają się na kompach... to by było miłe :D no i ceny przystępne.

Życzę powodzenia :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi