Druss Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2013 WItam. Kupilem uzywke kupiona we wrzesniu 2012. Dysk ma slaby odczyt i zapis. Podlaczony do SATA3, jest AHCI, bios na plycie zaktualizowalem do najnowszego, do dysku nie ma nowego firmware. Jakies pomysly jak to ugryzc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2013 Przeprowadź testy takimi programami jak tu http://www.purepc.pl/pamieci_masowe/test_ssd_kingston_hyperx_3k_90120240_gb_tanszy_brat_hyperx?page=0,0 i porównaj. HDtune raczej nie testuje się wydajności SSD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2013 (edytowane) U mnie ten dysk w hd tune 5.0 radzi sobie trochę lepiej. Chodzi od listopada jako systemowy. Edytowane 23 Marca 2013 przez Leon166 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2013 Odpalilem Intel Rapid Storage. WD byl na kanale 0 SSD na kanale 1. Patrze w opcje WD ma 6gb/s, a ssd ma 3gb/s. Zapomnialem ze plyta ma tylko jeden port 6gb/s, wiec zamienilem miejscami. Teraz wyniki sa lepsze w HD Tune. Ale jak mowiles nie jest to program do testowania ssd wiec wzialem na warsztat te programy z artykulu. Mam nadzieje ze jest teraz ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2013 W miarę typowe wyniki dla dysku na SandForce. Cudów nie ma co oczekiwać ale jest OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sthEn Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2013 (edytowane) Nie ten temat mi się kliknął, do usunięcia. Edytowane 28 Marca 2013 przez sthEn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...