Skocz do zawartości
remolmar

migracja poczty z outlook express do programu pocztowego na WINDOWS 7

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

Zdecydowałem sie na przejście na Windows7 z XP. Jedyne co mnie tylko martwi to jak przekonwertowac maile z xp ( outlook express ) do systemu pocztowego na WIndows 7. Zazwyczaj używałem programu Outlook express backup wizzard do konwertowania / zgrywania maili , ale wyczytałem że pod windowsem 7 nie ma już outloook expressa ?

czy można sobie go samemu doinstalować ? Spotkał sie już ktoś z Was z takim problemem ?

z góry dziekuje za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co pamiętam pod Windows 7 możesz dociągnąć darmowy Windows Mail. Ale on już nie obsługuje baz .dbx z Outlooka Express. Kiedyś coś takiego robiłem i chyba najpierw wyciągnąłem wszystkie maile z OE do osobnych plików (każdy jako plik .eml), wtedy można to zaimportować do Windows Mail w 7-ce. Dało się to zrobić chyba normalnie metodą "przeciągnij i upuść" (czyli w jednym oknie eksplorator plików, w drugim OE i przeciągamy). Ale to już dawno temu było, więc mogłem coś poknocić Dołączona grafika...

Edit: google wypluwa inny sposób postępowania: http://komputerowypoznan.pl/index.php/proste-porady/20-jak-przeniesc-poczte-z-outlook-express-do-windows-mail.html

Edytowane przez abes99

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co pamiętam, to Windows Mail nie przechowuje maili w jednym pliku bazodanowym (.dbx) jak Outlook Express ale właśnie jako osobne maile w folderze. Jak widać w linku jest opcja importu. Widać u mnie musiały być z tym jakieś problemy, bo z tego co pamiętam to musiałem właśnie maile przenosić ręcznie. Ale było to dość dawno, bo przy migracji z OE na Windows Mail w Viście (później przesiadłem się na pełnego Outlooka)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi