remolmar Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2013 witam, Zdecydowałem sie na przejście na Windows7 z XP. Jedyne co mnie tylko martwi to jak przekonwertowac maile z xp ( outlook express ) do systemu pocztowego na WIndows 7. Zazwyczaj używałem programu Outlook express backup wizzard do konwertowania / zgrywania maili , ale wyczytałem że pod windowsem 7 nie ma już outloook expressa ? czy można sobie go samemu doinstalować ? Spotkał sie już ktoś z Was z takim problemem ? z góry dziekuje za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abes99 Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2013 (edytowane) Z tego co pamiętam pod Windows 7 możesz dociągnąć darmowy Windows Mail. Ale on już nie obsługuje baz .dbx z Outlooka Express. Kiedyś coś takiego robiłem i chyba najpierw wyciągnąłem wszystkie maile z OE do osobnych plików (każdy jako plik .eml), wtedy można to zaimportować do Windows Mail w 7-ce. Dało się to zrobić chyba normalnie metodą "przeciągnij i upuść" (czyli w jednym oknie eksplorator plików, w drugim OE i przeciągamy). Ale to już dawno temu było, więc mogłem coś poknocić ... Edit: google wypluwa inny sposób postępowania: http://komputerowypoznan.pl/index.php/proste-porady/20-jak-przeniesc-poczte-z-outlook-express-do-windows-mail.html Edytowane 23 Marca 2013 przez abes99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remolmar Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 dzieki za podpowiedz. kurcze nic niepiszą o nieobslugiwaniu plikow dbx w nowym windows 7 ??? tak jak ty napisales ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abes99 Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 Z tego co pamiętam, to Windows Mail nie przechowuje maili w jednym pliku bazodanowym (.dbx) jak Outlook Express ale właśnie jako osobne maile w folderze. Jak widać w linku jest opcja importu. Widać u mnie musiały być z tym jakieś problemy, bo z tego co pamiętam to musiałem właśnie maile przenosić ręcznie. Ale było to dość dawno, bo przy migracji z OE na Windows Mail w Viście (później przesiadłem się na pełnego Outlooka)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remolmar Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 hmmm ja niestety nie przeniosę kilkunastu tysięcy maili :) od 2006 a jak wygląda sprawa w Windows 8 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Bird Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 (edytowane) Przenoszenie maili OE -- Win 7: http://windows.micro...outlook-express (mam nadzieję, że angielski nie jest wielką przeszkodą) Edytowane 24 Marca 2013 przez Night_Bird Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2013 W windows 8 jest jeszcze gorzej. Zapomnij o przenoszeniu jakichkolwiek emaili gdziekolwiek. Tu tylko imap Cię ratuje... Pop3 już nie działa, a wbudowany klient poczty jest zwyczajnie marny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...