Skocz do zawartości
Kazik112

Jaki procek do starej MB ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Potrzebuje pomocy, iż chcę rozruszać mój stary komputer xD Jaki najlepiej wsadzić procek do płyty głównej p5pl2/c, muszę wymienić również grafikę. Obecnie mam gf7600gs. Zasilacz który mam to Logic 350w.Czy da on radę na lepszym procku i grafice? Fundusze nie są zbyt wysokie więc chce dorwać jakieś tanie używki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem szkoda trocha kasy bo musisz wymienić zasilacz na jakiegos fortrona do (najlepiej mniej bo nawet taki 350hln/hhn bedzie za mocny do tego konfiga)50zł twoja plyta obsluguje fsb 800 tylko, biorac pod uwage ceny z allegro brałbym jakiegoś E2200 (2.2GHz) ok 40zł najlepiej jeżeli udałoby Ci sie to e4700 ale przypuszczam ze zabijają ceną. Co do grafiki to do takiego pc nic więcej jak 9600GT bym nie pchał. Wychodzi pewnie kolo 200zł+, a dalej masz stare podzespoły.

ps napisz jakiego masz teraz proca czy jest sens go zmieniac....

Edytowane przez Yogi311

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej sprzedać co masz i wymienić na nowe t j:

Intel G1610 - 160zł

Płyta na H61 - 160zł

ram 4gb ddr3 - 90zł

używany radeon hd4850 - do 150zł

fortron hhn/hln 350W - 50zł

razem: 600zł, na tym zagrasz już w najnowsze gry w natywnej rozdzielczości oprócz Crysis 3 który musi mieć direct 11. Wymagane dysk i nagrywarka na Sata. Ewentualnie tania modernizacja, ale raczej nie oczekuj, że nowe gry odpalisz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi