Malik Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 (edytowane) Project ARC Cel: Zbudować projekt z dostępnych produktów EKWB Opis: Stworzenie tego projektu miało na celu pokazanie, że można zbudować estetyczny komputer bez pomocy "kosmicznych" narzędzi, czy "customowych" części. Skupiłem się na tym aby było jak najprościej i najładniej. A przy tym wszystkim, wydajnie. Możliwości jakie daje obudowa Fractal Design Arc midi sa imponujące. Można w niej naprawdę dużo zmieścić. Dlatego mój wybór padł na nią. System miał być jak najbardziej prosty w swojej budowie, dlatego nie ma przeplywomierza, czy multum czujników. Jeden czujnik temp. znajduje sie w rezerwuarze i tylko on dostarcza infromacje do panelu sterowania. Co do produktów, które użyłem... Wykorzytane elementy: 1. EK Water Blocks EK-Supremacy - Full Nickel 2. EK-FC 570/580 DCII - Acetal+EN (Nickel) z Backplate 3. EK Water Blocks EK-CoolStream RAD XT 240 3. EK Water Blocks EK-CoolStream RAD XTC 280 4. EK Water Blocks EK-RAM Dominator X4 - Acetal+Nickel CSQ 5. EK Water Blocks EK-FB ASUS Max4 Extreme - Acetal+EN (Nickel) 6. EK Water Blocks EK-DDC X-RES 100 CSQ - Acetal 7. EK Water Blocks złączka prosta SK 12/16 G1/4 black 8. EK Water Blocks złączka CSQ 45 9. EK Water Blocks złączka CSQ 90 10. EK-RAM Dominator Module - Black 11. EK Water Blocks EK-UNI Holder 50/70 12. EK Water Blocks EK-UNI Holder D5 13. EK Water Blocks EK-UNI Holder DDC ADD-ON Oprócz w/w produktów, w projekcie użyłem również: 1. wąż Tygon 3603 11.1/15.9 2. płyn Aqua-Computer Red 3. Wentylatory Corsair AF 120mm oraz 140mm 4. panel sterujący Aquaero 5 XT Zdjęcia: 1. Przygotowanie obudowy, czyli usunięcie koszyków HDD. Zabieg ten miał na celu zrobienie miejsca dla chłodnicy 2x140mm, która idealnie pasuje na front. Na góre natomiast zastała zamontowana chłodnica 2x120mm 2. Kompletowanie części 3. Zaczynamy zabawę... czyli uzbrajanie sprzętu w bloki. EK Robo in da house Ten pomysł narodził sie bardzo szybko. Trzeba było stworzyć stojak dla pompki, który pozwolił na zamontowanie dysku pod nim. A z drugiej strony - wyciszał pompkę. 4. Czas na chłodnice 5. "Owężowanie" i można odpalać. Oczywiście z aktywnym system ANTYwyciek 6. Finał zabawy Edytowane 24 Marca 2013 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 Bardzo mi się podoba, mała obudowa a wszystko w niej zmieściłeś. Wielki + za zdjęcia no i zawsze podobał mi się minimalizm, bez zbędnych dodatków. Sam w lipcu planuję gruntowną przebudowę chłodzenia a to dlatego że chcę zmienić mojego kolosa Chieftec Bravo na coś innego, może też pójdę w kierunku mniejszej obudowy... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 Prosty,minimalistyczny...wręcz surowy w swojej formie układ, cieszący oczy jakością wykonania i doborem komponentów. No...dodajmy jeszcze foto skill Łukasza,foty są fantastyczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 (edytowane) No właśnie czekałem, kiedy na forum zaprezentujesz tę budę zalaną whisky ;) Edytowane 25 Marca 2013 przez _KaszpiR_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superbojar Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2013 Powiedz mi wentylatory Corsair AF 120 dawałeś Quiet Edition czy Performance Edition bo są całkiem ciekawe i waham się jeszcze tylko między Enermax T.B.Apollish Red UCTA12N-R 120mm do chłodnicy EK Water Blocks CoolStream RAD XT 360. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2013 Powiedz mi wentylatory Corsair AF 120 dawałeś Quiet Edition czy Performance Edition bo są całkiem ciekawe i waham się jeszcze tylko między Enermax T.B.Apollish Red UCTA12N-R 120mm do chłodnicy EK Water Blocks CoolStream RAD XT 360. Uzylem wersji Performance Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2013 Malik miło, że wciąż jesteś i powróciłeś ;) Układ kapitalnie wyszedł podobnie jak i foty. Tak zapytam co to za oploty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2013 zdjęcie układu znajduje się stornie głównej EK :P dzisiaj na nią wszedłem po przeczytaniu tego newsa: http://www.techpowerup.com/182088/EK-Water-Blocks-Announces-De-Lidded-Ivy-Bridge-CPU-Cooling-Solutions.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2013 (edytowane) a myslisz, ze czemu niektore obrazki maja watermark EKWB w rogu? Edytowane 28 Marca 2013 przez _KaszpiR_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Ten wężyk przez bloczek na RAM jakoś nie do końca. Po za tym, jak zawsze bardzo schludny układzik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...