sniecz Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 (edytowane) Witajcie! Odziedziczyłem całkiem przyzwoitego Peceta jednakże, brakuje mu grafiki i twardziela. Mam bardzo ograniczone fundusze, grać nie gram w nowe gry raczej dlatego od kompa będę oczekiwał sprawnego, szybkiego i najlepiej cichego działania, głównie na przeglądarce. I teraz największy ból - łącznie za grafę i dysk nie chciałbym wydać więcej niż 300zł. Dysk chciałbym żeby miał 320gb, najlepiej podobno nowy kupić bo lubią padać. Będę wdzięczny za każdą fachową pomoc. Pozdro! sniecz Edytowane 24 Marca 2013 przez sniecz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzox93 Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 ciężko ci cokolwiek doradzić, jak nie wiadomo jaka jest reszta... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sniecz Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 Core 2 duo podkrecony do 3200mhz, 4gb ramu ddr2 tez troche podkrecone. Niestety nie wiem jaka główna płyta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek345345 Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 Sprawdź programem CPU-Z w zakładce mainboard. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 Grafikę weź GF210 jeśli nie masz zamiaru grać. Używka, najlepiej pasywna. Dysk powinno dać wtedy radę 0,5-1TB. 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sniecz Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 Jeszcze nie mogę sprawdzić jaka płyta bo nie siedzę na tym pececie. A co do dysku, to bardziej niż pojemność obchodzi mnie producent i seria. Jakieś pomysły? Samsungi f3 podobno są niezłe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalbar Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 300zł na kartę i dysk to bardzo mały budżet. najtańszy sensowny dysk 320GB kosztuje około 120zł http://www.skapiec.pl/site/cat/8/comp/308121 pozostaje zatem 180 na kartę, ale karty za 180zł odradza. minimum jakie warto brać to 6670 za 280zł http://www.skapiec.pl/site/cat/14/comp/2418557 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 Jeszcze nie mogę sprawdzić jaka płyta bo nie siedzę na tym pececie. A co do dysku, to bardziej niż pojemność obchodzi mnie producent i seria. Jakieś pomysły? Samsungi f3 podobno są niezłeTyle, że f3 juz od roku nie są produkowane tak więc z nowka może być problem. Pozostaje seagate i wd. Z tym, że seagaty ostatnimi czasy padają jak muchy, albo po miesiącu juz mają bad sectory (zobacz do działu o dyskach na forum). Posted via Tapatalk @ Evo 3D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sniecz Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 Dzięki za rade odnośnie dysku. Rozumiem też pęd ku mocy ale jeśli nie zamierzam grać aktywnie w nowe giery to nie widzę potrzeby potężnej graficznej. Ta GF210 wygląda nieźle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sniecz Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 Rozumiem, że nikt nie ma już pomysłów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 Ale czego tak naprawdę oczekujesz? Gdzie są priorytety? W zadanej kwocie wolisz pojemniejszy dysk i kartę do wyświetlania pulpitu, czy może mniejszy dysk i odrobinę wydajniejszą k. graficzną? Dostałeś propozycję tańszej grafy i większego hdd jak też i odwrotnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sniecz Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2013 (edytowane) Priorytet to dysk - szybki i względnie cichy. Dostałem nazwę producenta(skoro seagety padają a samsunga f3 nie dostanę nowego) - WD - ale jaki dokładnie dysk? Miałem po prostu nadzieję na alternatywy, możliwości żebym mial w czym wybierać. co powiecie o takim dysku? http://allegro.pl/no...3120536446.html albo takim, drozszy ale chyba niezly - http://allegro.pl/na...3069093059.html No i prosiłbym jeszcze o jakąś radę co do grafy, o tej GF210 czytałem bardzo marne recenzje. Chciałbym coś przyzwoitego ale bez szału szczególnego Edytowane 27 Marca 2013 przez sniecz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...