Skocz do zawartości
---Adam---

Zestaw Komputerowy ??

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę sobie kupić taki sprzęt:

Obudowa: Codegen Super Power 6016 ATX 300W pod P4 Long Cena: 113 zł

Płyta Główna: Asus P4P8x Intel 865P Cena: 476zł

Procesor: Intel Celeron 2400 MHz Box Cena: 428 zł

Pamięć RAM: DDR 512MB PC-333 Major Cena: 302 zł

Karta Grafiki: GeForce4 Ti-4200-8x Gainward Power Pack! Ultra/650-8x TV/DVI Cena: 719 zł

Dysk Twardy: Seagate 80 GB Barracuda 7200.7 ST380011A Cena: 379 zł

CD-ROM: LG 52x Bulk Cena: 89 zł

CD-RW: LG GCE-8520B x52/x24/x52 Bulk Cena: 223 zł

Stacja Dyskietek: FDD 1,44 MB 3,5" Cena: 43 zł

Cena całego zestawu wyniesie = 2769 zł

Napiszcie co o tym sądzicie co w tym zmienić itp. itd. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok rozumiem celki sa bebe bo sa kiepskie tez bym to zmienl ale czemu prawie wszscy na forum musza miec AT 1700+ i NF7-S moze jakies urozmaicenie ktos wezmie inna plytke - 1700 przestaje sie powoli oplacac za 30 zl wiecej masz AT 2.0 +

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no zestawik spoko tylko zasiłke bym zmienił na jakąs mocniejszą a ten celeronek to jest na pozimonie athlona 1400 i zmienil bym go na 1800+ dlt3c i na ban masz większa wydajność i atlonika skrecisz na 3000+ spokojnie a ten cd romik to nie wiem po co ci a jeszcze poza tym althlonik jest 120 zeta tańszy :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do pamięci to fakt jest taki że dostaniesz Majory takie jakie będą (nie masz możliwości wyboru). Trafisz na Samsungi czy "Nanyjki" to spox ale mozesz dostać niewiadomego Elixir'a.

Co do zasilki to moj stary Codegen trzymal napięcia lepiej nish obecny Modecom :/

I kup AMD plafforme ... wydajniesza przy przliczeniu kosztow jeden do jeden.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No zamiast tego asusa ja wziąłbym( i za kilka dni biorę) Solteka 86SPE-L(515zł.

Soltek jest przenajmniej na 865PE a nie jak asus 865P. Na solteka będziesz mógł wsadzić p4 na fsb800mhz.No a poza tym to jest zaje***** mobo do kręcenia(nie licząc abita is7, z którym jest mnóstwo problemów) Procka też innego weź. Jeżeli masz mało kaski, to kup chociaż pentium4 1,6ghz(0,13u). Wykręcisz go sporo ponad 2,4Ghz na Boxowym coolerku. Zasilacz Codegen to syf. Kup taniego Huntkeya 300 za 127zł. Reszta wydaje się być OK. PAMIĘTAJ!!! : CELERON TO SYF I PUSTE MEGAHERZTE!!!! Ja się dałem nabrać. Trudno, wtedy jeszcze nie znałem się dobrze na sprzęcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tradycyjnie na www.tedsoft.pl/konfigurator.php zmontowałem coś takiego:

1. Procesor AMD Athlon XP 2500+ (1,833Ghz)

2. Płyta gł. Abit NF7 rev 2.0

3. Pamięć TwinMos DDR 256MB (PC-2700)

4. Dysk twardy SEAGATE 80GB BARRACUDA 7200.7

5. Karta graf. Sapphire ATi Radeon 9500 Pro 128MB

6. Napęd CD-ROM LG 8522 52x OEM

7. Nagrywarka LG GCE-8520 52/24/52 OEM

8. Obudowa Codegen 6013 Long P4

9. Stacja dyskietek Samsung

10. Wentylator Cooler Master CP57JD1B

+ koszty wysyłki: 1,00zł

--------------------------------------------------------------------------------

Cena zestawu wynosi: 2777,00zł

Masz niewiele drożej niż Twoj pierwotny zestaw, a podzespoły dużo lepsze... Zresztą tedsoft jest dużo tańszy od komputronika :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weź sobie obudowę Codegen 6066 za około 130 PLN w Rainbow-PC.Kasta jest świetna.Ma wentylator wyciągający na górze obudowy, dodatkowo nie potrzeba śrubokręta do rozkręcenia.Wyjście audio i USB z boku,montaż wszelkiego rodzaju kart rozszerzeń odbywa się bez użycia śrubokręta

Tu masz linka http://www.codegengroup.com/proddetail.asp?id=159

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sugerowałbym jak koledzy porzucenie Celka na rzecz Athlona - tu według uznania. 1700+ ciężko już dostać ale np 1800+ lub 2000+ 0.13u dobre serje (o te znacznie łatwiej) też nieźle zakręcisz.

Ponadto z tym Abitem to chyba ludzie przesadzają, szczegolnie wersja wypaSiona. Najpewniej S-ATA i FW nie zostana sporzytkowane, a tylko podnoszą cene. Jak nie zamierzasz totalnie zakręcić maszyny to np Fic AU13 styknie a koszt to zaledwie 350zł.

I jescze jedno

Obudowa: Codegen Super Power 6016 ATX 300W pod P4 Long

toż to totalna porażka! Nawet na tego celka może nie styknąć. Bierz przynajmniej 300W Enlighta, Enermaxa, Hunt Keya ale najlepiej 360W Chieftec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procek najlepiej Athlon (jednak 1700 JIUHB lub 2000+ AIUHB, który pracuje jednak dużo stabilniej, ale mimo wszystko - nie da się go porównać z najlepszymi seriami 1700), puścić na FSB 400, tylko wtedy porządny zasilacz - a płyta Epox'a ewentualnie 8RDA+. Pamięci jak już TwinMos to 3200 pracujące na 400 MHz. Co do reszty, to też LG odradzam - kup DVD, ale z Toshibą uważaj - sam po 13 miesiącach wymieniałem :/ Może lepiej Pioneer'a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmien zasilacz na Chiefteca 360 i nie ładuj sie w Celka jesli juz chcesz intela to kup przynajmiej P4 , dpołacisz ale bedziesz napweno bardziej zadowolony niz z celka. I po co ci cd i cd-rw wez lepiej DVD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...