Viners Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 Jestem na kupnie laptopa, tak jak w tytule, w cenie maksymalnej ~2500 zł. Pewien czas temu dowiedziałem się tutaj że najlepiej zdecydować się na któryś z tych dwóch modeli: Acer Aspire V3-571G-53214G50 lub SAMSUNG NP350V5C (i5 15,6 6GB 1TB HD7670M_2GB). I teraz mam do Was pytanie: który z nich dwóch jest lepszy, jako że jest między nimi minimalna różnica cenowa? Laptop głównie do oglądania filmów, przeglądania netu, czasem do jakichś gier. Obydwa w sumie mają to na czym mi zależy: rozdziałkę Full HD, wyjście HDMI, kamerkę, przyzwoitą ilość RAMu. Tylko zastanawiam się czy te małe różnice między nimi (6 GB RAMu u Samsunga - 4 u Acera, 2 GB VRAMu u Samsunga - 1 u Acera, 1 TB u Samsunga - 500 GB u Acera) powodują że warto jest dopłacić tą małą różnicę i kupić Samsunga? Proszę o Wasze opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 Ten Samsung z tego co kojarze nie ma FullHD, chyba ze jest jakas wersja o ktorej nie wiem. A tak poza tym, to w okolic 2500zl z rewelacyjna matrycą, jest tylko jeden sluszny wybór - http://allegro.pl/laptop-acer-v3-571g-i5-3210m-8gb-750-gt640-fhd-ips-i3097623451.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 Do tego w x-komie masz wersje z 6GB, 4GB i 2GM ramu odpowiednio tańsze [; Sam ostatnio kupiłem tego Acera i jestem zadowolony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dida1007 Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 Mam pytanko do kolegów powyżej: czy w laptopach 15,6 opłaca się mieć matrycę Full HD ? Bo troszkę poczytałem na ten temat i na wielu forach odradzają ten wybór a nawet twierdzą że komfort urzytkowania jest mniejszy niż przy samym Hd lub HD+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 Na 15,6" najoptymalniejsze by bylo HD+, ale HD+ dobrej jakosci mozna spotkac tylko w HP ProBook i EliteBook. A tak poza tym, to zawsze, ale to zawsze warto wziac FullHD w lapie zamiast HD. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 Po dniu użytkowania FHD jak zobaczyłem starą matryce to się załamałem :P Nie wiem dlaczego odradzają FHD przy 15,6", ale komfort nie może być w żadnym wypadku mniejszy. To po prostu niemożliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...