PoGo Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 Witam Od jakiegoś czasu zastanawia mnie jedna rzecz dotycząca czułości myszy. Czułość w Windowsie mam na 4, DPI myszy na 2400. Akceleracja wyłączona. Nie wiem dlaczego w grach to dziwnie sie sprawdza. Zawsze muszę ustawiać czułość na minimum bo wyżej to już nie da się ujechać. W menu/w windowsie przesunięcie myszy po 1/4 szerokości podkładki = połowa ekranu. W grze np fpp (obojętnie jaka) przesunięcie myszy po 1/4 podkładki = kamera obraca się o 720 stopni (czyli dwukrotnie zataczam okrąg postacią) co dla mnie jest za mocno. Znowu jak obniżę DPI to mysz w menu ma za słabą czułość. Strasznie irytująca sprawa. Jest w stanie ktoś pomóc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 Nie możesz zmniejszyć sensa w grze? W grach opartych na source jest komenda do konsoli: sensitivity X. Za X wstawiasz dowolną liczbę od 0.1 do 100. I wtedy nie musisz się martwić zmianą dpi myszki. Posted via Tapatalk @ Evo 3D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 Własnie w grze mam zwykle minium lub prawie minimum. Denerwuje mnie ta rozbierzność miedzy sensem w grze a jak klepne esc i w menu jestem. Nie widzę w tym żadnej logiki, ze w grze przesune kawalek i mam obrot 360 kamery, a w menu ledwo co kursor sie przesunie na ekranie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...