Wiedzmin_ Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2013 Witam, przełamałem się i kupiłem do firmy laptop z windows 8. Zdziwił mnie podział partycji: Jedna widoczna partycja i cała masa niewidocznych. Do tego pokazuje 2 dyski, spojrzałem więc do menadżera urządzeń i moje oczka zobaczyły 2 dyski: SanDisk SSD i100 8GB ST1000LM024 HN-M101MBB Oczywiście dysk SSD jest także ukrytą partycją. Laptop to Samsung NP550P7C-T02PL. Windows 7 zazwyczaj tworzył sobię jedną 100MB partycję rozruchową, ewentualnie partycję recovery. Ale to to już lekka przesada. Chętnie bym sobie wykorzystał ten SSD, ale nie mam doświadczenia z W8. Będę wdzięczny za sugestie i podpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2013 (edytowane) Ten SSD pracuje tu jako cache dla HDD. Ma i tak tylko 8GB marny z niego pożytek jako "normalny dysk". Lepiej zostaw tak jak jest. A jak chcesz SSD to kup sobie "prawdziwy". Różnica w wydajności będzie dużo dużo większa. Edytowane 28 Marca 2013 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...