eru3 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2013 Chciałbym dowiedzieć się jak wycisnąć jak najwęcej z tego sprzętu na ciach!ianym chipsecie g41 :( Dotychczas mam fsb na 374 co daje niespełna 3.6 Ghz na procesorze. Oczywiście płyta nie oferuje zmiany napięć aczkolwiek chciałbym wyciągnąć z tego zestawu ile się da. Warto dodać, że aby fsb 360 i wzwyż działał musiałem zwiększyć szynę PCI do 113 na 374 FSB. Dzięki za wszelką pomoc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2013 to sie chyba do podstawowych nadaje? podnieś nb voltage? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eru3 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2013 Zwiększyłem VTT na max dostępne, a także NB do 1.3xx (teraz nie pamiętam) i działa na szynie 385. Dalsze zwiększanie NB nie pozwala na żadne zmian w szynie/PCI freq. Da radę jeszcze coś zrobić ? Jeżeli nie to dzięki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2013 prawdopodobnie to max co da się ustawić w takim razie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eru3 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2013 Cóż zawsze troszkę więcej, i tak nie liczyłem na nic zaskakującego :) Dzięki wielkie raz jeszcze - temat do zamknięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...