myrddin669 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2013 (edytowane) Wczoraj uwaliłem dwie karty graficzne podczas mierzenia napięcia vgpu po vmodzie. Skoro przyczyna była tak znikoma to może i naprawa sprowadzi się do wymiany cewki lub kondensatora? Podłączyłem tylko miernik do punktu sprawdzania napięcia, przeskoczyła iskra i teraz nawet komp nie startuje z kartą. Miał ktoś doświadczenia z naprawą kart graficznych? Pozdrawiam Edytowane 28 Marca 2013 przez myrddin669 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2013 Pomyliłeś forum. To nie jest forum.wrozka.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2013 skoro zrobiłeś zwarcie to w najlepszym razie VRM do wymiany, w najgorszym GPU. Tego nawet w dobrze wyposarzonym serwisie przawdopodobnie nie szło by naprawić bez poświęcenia kilku dni - dlatego się tego nie robi. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2013 Czyli beznadziejna sprawa? Zdażyło się komuś uwalić kartę podczas mierzenia napięcia? Tak mnie to zdenerwowało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2013 Ja kiedys tak uwalilem mobasa, jak napisal Chemik16 za duzo zachodu aby to sprawdzic. Dlatego najlepiej oddaj na gware bo Ci nie sprawdza przyczyny czemu karta padla i wymienia na nowa. Wysłane z mojego XT910 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...