Szp4Q Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2013 Chcę kupić nowy komputer za ok. 3500zl, który będzie wykorzystywany do gry w pokera i obsługi programów z tym związaych, takich jak Holdem Manager, Table Ninja, i będzie odpalone kilka softów pokerowych. Do Holdem Managera, który pracuje na dużych bazach danych, potrzebna jest spora ilość RAMu dla komfortu pracy, dlatego myślę że 16gb będzie odpowiednie. Oprócz tego od czasu do czasu będę chciał zagrać w jakąś nową grę. Wybrałem zestaw do podkręcenia, ale sam nie wiem czy jest to konieczne i czy nie lepiej trochę zaoszczędzić. Prawdę powiedziawszy w wiedzy komputerowej zatrzymałem się w momencie kiedy furorę robiły procesory Core2Duo, więc za wiele nie wiem. Czy taki zestaw będzie odpowiedni? Uploaded with ImageShack.us Ewentualnie na czym można zaoszczędzić lub co zmienić. Bardzo proszę o rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alucard69 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2013 Za dużo RAMu. Co prawda programy do Pokera budują i obrabiają bardzo duże bazy danych, ale 8GB wystarczy w zupełności. Co do grania w pokera i OC, mój kumpel raz stracił bazę SQL w wyniku niestabilności komputera i do dzisiaj płacze z tego powodu. Więc OC raczej bym odradzał. http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__konfigurator/action__2/laptop__/data__eJyNUEEKwjAQ$Muei2w2SZP6B!nRg3gIbQ6ltZWmRVT8u0kaoQhiD7NDhplMNk!4jkM9txPsTyBJIGQgGQpPmCCZUpG4DsTz3JMolIwnLCIRT24hNVuF$!OcQdMNrgoPCMl1mv0Afvk2tVS2N6GEVJAUrQ3L4pTHDXiYWkYF42Qfn97emFrdfPGtwJe7RzOZsh2t8xKjJBwa6xpbPfpoRLGj8MO3tjP1sTOuv3sZ4fUGG1xVUA** Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szp4Q Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2013 (edytowane) Ok, więc odpuszczę sobie OC Ale mam jeszcze takie pytanie. Wiem że to nieodpowiedni dział na laptopy, ale chciałbym porównać. http://www.skapiec.p...17/comp/5293648 albo już z dyskiem SDD http://www.x-kom.pl/p/120733-notebook-laptop-15,6-lenovo-ibm-y580-i7-3610qm-8gb-1201000-dvd-rw-fhd.html Jest w takiej samej cenie jak proponowany stacjonarny. Czy nie lepiej w takim wypadku kupić laptopa? Tylko zaznaczam że komputer będzie włączony po 10h dziennie i nie wiem czy to jest dobre dla laptopa Edytowane 28 Marca 2013 przez Szp4Q Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szp4Q Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2013 Uploaded with ImageShack.us Taki będzie dobry? Jeszcze mam jedno pytanie. Czym różni się GTX660 od GTX660 Ti? I czy warto dopłacić do tego Ti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek345345 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2013 GTX 660ti jest wydajniejsza, z resztą popatrz sobie tu na portalu w testach kart graficznych i gier. Moim zdaniem lepiej jest tutaj wziąć HD 7870 XT. Reszta w zestawie jest ok, tylko czy będziesz korzystał z zintegrowanej grafiki, jeśli nie to zmień procek na i5 3350p( 100 zł w kieszeni) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szp4Q Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2013 Dlaczego lepiej HD 7870 XT? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gando Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2013 (edytowane) HD7870-XT Boost to wydajność ~HD7950 , jedna z najczęściej polecanych gpu obecnie , bardzo dobra relacja cena/wydajność Edytowane 31 Marca 2013 przez gando Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...