kzk Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2013 opieram sie na tym temacie: http://forum.purepc.pl/topic/240761-dwa-zasilacze-w-jednym-komputerze/ i teraz pytanie: czy konieczne jest laczenie mas zasilaczy na gniezdzie atx czy mozna je polaczyc korzystajac z przewodów molex badz sata? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2013 obojętne - masa płyty głównej i zasilacza i tak jest połączona z obudową (i uziemnieniem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kzk Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2013 (edytowane) hmm mam jeszcze jedna watpliwosc. autor pisze zeby uzyc grubego kabla min 3mm do polaczenia mas na wtyczce atx. ciekawi mnie ta grubosc kabla. przeciez przewod masy ktory idzie do wtyczki atx z zasilacza nie jest taki gruby. to jak to w koncu jest? mam przewód z kabla trójfazowego, bedzie dobry? Edytowane 28 Marca 2013 przez kzk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2013 (edytowane) nie jest gruby - dlatego idzie ich kilka. ale jeżeli nie masz zamiaru łączenia wtyczek ATX (coby zasilać płyte z 2 zasilaczy) to bez większego znaczenia. Ogólnie nie polecam łączenia zasilaczy impulsowych - taka praca jest dla nich wybitnie nie optymalna. Tracisz właściwie wszystkie zabezpieczenia Edytowane 29 Marca 2013 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...