dexmark Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2013 Witam, Jako że mam do przesłania z laptopa na komputer ok. 50GB i nie posiadam wifi ani odpowiednio pojemnego pena próbuję utworzyć grupę domową. Jednak gdy tworzę na np. laptopie komputer nie wykrywa tej grupy i odwrotnie.Nie widać na drugim sprzęcie ,,Przyłącz do grupy". Próbuję się połączyć w Win7. Używam normalnego kabla do Internetu (Rj45) do połączenia. Czy mój problem wynika z tego, że jest to kabel komputer - Internet a nie komp-komp? Wiem też, że oba urządzenia muszą być w jednej grupie, tak robię ale potem mi jakieś problemy wyskakują że jednak są w innej. Wyskoczył mi jeszcze komunikat, że data powinna być taka sama, sprawdzałem i na lapku i kompie taka jest. Jak ustawić oba urządzenia na tą samą grupę? Może to źle ustawiam? Albo używam złego kabla? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2013 łączysz stacjonarny i laptop bezpośrednio czy przez jeszcze jakieś urządzenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexmark Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2013 bezpośrednio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2013 (edytowane) No to pewnie musisz miec kabel crossowany, chyba ze sieciowki potrafia sie przestawic same i uzywac kabla zwyklego (smiem wątpić). Tak czy siak bedziesz musial na nich ustawic adresy IP z palca. ta same adresy ipv4 rozniace sie na koncu jedna cyfra, te same maski adresu. Edytowane 29 Marca 2013 przez _KaszpiR_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexmark Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Kupiłem kabel crossowany i dalej jak utworzę grupę na kompie na laptopie nie jest widoczna. http://www.sendspace...fdb2867ab81d60f może trzeba zmienić tą sieć niezidentyfikowaną, która jest publiczna na domową? Tylko jak to zmienić.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...