Nicramer Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2013 Witam. Jako, że w ostatnim czasie odłożyłem trochę kaski wpadłem na pomysł, żeby coś zmienić w mojej maszynce. Oczywiście chodzi o sprzęt z sygnaturki. Do rzeczy: mam 500 zł i niemały problem na co ją spożytkować. W grę wchodzą 3 rozwiązania: 1. Obecnie mam 17" NECa i od dłuższego czasu mam chrapkę na Della u2412m tylko, że musiałbym do niego dozbierać. 2. Kupno dysku SSD 128GB - na oku mam Samsunga 840 Pro http://allegro.pl/dysk-ssd-samsung-840-pro-128gb-sata-3-mz-7pd128bw-i3119429637.html 3. Kupno słuchawek i karty dźwiękowej - Superluxy HD660/661 + Asus Xonar DG. Jak myślicie, co byłoby najlepszym wyborem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakius Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 ssd i monitor, później słuchawki, karta na koniec musisz się zastanowić, co da ci więcej szybsze operacje dyskowe, czy dodatkowa przestrzeń robocza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildpig Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 zacznij od monitora, jestem wlasnie po przesiadce z 19' TN, na 24' A-MVA 4ms (co prawda nie dell, a benq za 850zl, ale kolory/czern i responsywnosc na najwyzszym poziomie - kuleja detale nie majace wplywu na jakosc obrazu: dotykowe przyciski sterowania z czujnikiem zblizeniowym, oraz duzo gorsza niz w dellu stopka z pivotem) - roznica przeogromna, dyski sluchawki itp daruj sobie na tym etapie bo na 17calach widzisz ulamek tego co powinienes zobaczyc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicramer Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 (edytowane) Wyobrażam sobie co dała by zmiana monitora - byłby to dla mnie wielki skok w przód po 8 latach używania siedemnastki. Zatem słuchawki, dźwiękówkę i SSD zostawiam na później - problemów z miejscem nie mam, a obecna prędkość jest zadowalająca. Zostaje monitor, ale mam okazję kupić i5-2500K za ok. 700 zł. Na razie nie odczuwam braku mocy w grach, ale trochę więcej klatek zawsze się przyda. Lecz z drugiej strony co mi to da, grając na tandetnym monitorze 4:3... Co sądzicie o tym rozwiązaniu? Edytowane 30 Marca 2013 przez Nicramer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adyan Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 Dozbieraj i kup monitor. Odrazu wszystko będzie lepiej wyglądać. Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 Pamiętaj tylko że będziesz grał w FullHD jak chcesz zachować dobrą jakość obrazu. Więc i wymagania w grach wzrosną. 6850 w nowszych grach moze nie wystarczyć .Bedziesz musiał nieco zjechać z detalami. No i dzisiaj 4 rdzenie się przydają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...