Skocz do zawartości
Pablo Hudinii

asrock z77 extreme6 + i5 3570k + HD 7970 brak obrazu

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy mam dziwny problem, składam drugiego kompa do domu : asrock z77 extreme6 + i5 3570k + HD 7970 od PowerColor. Komputer normalnie odpadla na zintegrowanej grafice a na HD 7970 brak obrazu.

Wszystkie wtyczki oczywiście podłączone. Karta działa bez problemu na drugim kompie. W biosie w menu - gdzie widać płytę główną PCI-E jest niepodświetlone - czyli niby brak karty graficznej na PCI-E . Zasilacz też oczywiście sprawny. Bios resetowałem parę razy. Proszę o pomoc obstawiam uszodzone PCI-E

Edytowane przez Pablo Hudinii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem tak: podpiełem stary zasilacz 600W i wszystko pięknie zaczeło działać, więc myśląc że nowy zasilacz od Be Quieta E9 680W jest walnięty oddałem go do sklepu i dostałem dziś nowy!! I Co??? DALEJ NIE DZIAŁA !! A na starym śmiga aż miło:) i bądz tu mądry. Może to jakiś system zabezpieczeń nie chce pchnąć mojego PowerColora HD 7970 PCS+ w tym zasilaczu ??? Chyba że mam takie pecha że 2szt. walnięte....

Edytowane przez Pablo Hudinii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może ktoś wie jak to rozwiązać ?

poprzez "kup teraz"?

No chyba że jesteś zainteresowany innym rozwiązaniem, wtedy podaj jakieś szczegóły konfiguracji.

kartą, sprawdzana na dwóch komputerach

tzn, na jednym działa, na drugim nie? Czy na obu ciemność widzę, ciemność...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi