Rothith Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 Moje aktualne podzespoły: - Procesor: Intel Core2Quad Q6600@2.4 GHz - Karta Graficzna: GeForce 9500GT 1GB DDR2 - Płyta główna: Gigabyte GA-EG31MF-S2 - RAM: 4GB DDR2 - Zasilacz: No name 400W - Obudowa: iBox Lion 604b Planuję w najbliżyszym czasie zrobić modernizację tego komputera aby móc pograć w jakieś nowsze gry w rozdzielczości FullHD. Myślałem nad: - Radeon HD 7770 - OCZ CoreXStream 500W lub poczekać na: - Radeon Hd 7790 Niestety mój procesor nie jest pierwszej świżości i myślę że będzie ograniczał grafikę, ale OC nie będę mógł raczej robić z uwagi na płytę główną posiadającą 4 sekcje zasilania. W dodatku już teraz podczas 100% obciążenia, temperatury podchodzą do 70st. na 2 pierwszych rdzeniach i 60 na kolejnych dwóch. Czym spowodowana jest ta różnica - nie mam pojęcia. VCore procesora to 1.14. Czy opłaca mi się kupić wymienione karty, oraz jak bardzo musiałbym podkręcić procesor, żeby nie ograniczał grafiki? Na zakupy mam około 700zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gando Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 ja bym poczekał do początku kwietnia , MSI deklaruje że ich HD7790 będą stały 500pln , na dzień dzisiejszy od Cluba za 500 http://www.redcoon.p...tmc=7790&xtcr=1 , inni być może również szybko zejdą z ceną http://techplanet.pl...ry-3,37781.html , jest szansa że wyrwiesz któregoś 7790 poniżej tej kwoty tylko OC cpu wskazane , jeżeli bez oc procka to raczej maks dałbym HD7770 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rothith Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 (edytowane) Do jakiej minimalnej wartości próbować podkręcić CPU? 3.0GHz powinno według mnie wystarczyć, ale myślę że temperatura nie pozwoli na takie coś. :/ Może chociaż 2.8GHz wyjdzie.... Edytowane 31 Marca 2013 przez Rothith Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...