zaodrze244 Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2013 Wymieniłem wentylatory na noctule na 2xNF-A15PWM. toż to cud techniki jest, nawet na pełnych obrotach są ciche. wymieniłem również wentylator z tyłu na NF-A14 FLX. poprzednio miałem fabryczny coolermastera. z tym gdy przykładam rękę przy tych samych obrotach 800rpm czuć wyraźnie że noctua przepycha więcej powietrza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal321 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 a jak temperatury lepiej cos??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 (edytowane) w stosunku do fabrycznego zestawu wentylatorów nie mam obecnie porównania ponieważ od ponad roku miałem założone 2xThermalright TY-140 i po zmianie na nf-a15 pwm temperatury są takie same. różnica jest natomiast tam gdzie jest to dla mnie istotne czyli głośność pracy. thermalright które miałem do tej pory były bardzo ciche w stosunku do 2xNF-14 FLX które również przewinęły się przez moją noctue, ale te nowe NF-A15 PWM wymiatają. Edytowane 2 Kwietnia 2013 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Powiem Ci, ze pieknie to zrobiles, podoba mi sie kolor podswietlenia, czerwien ciepla, jest ladnie, czyzby fan Ferrari? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 na zdjęciach jest trochę różowo w rzeczywistości jest bardziej krwiście ale ze mnie żaden fotograf i wyszło jak wyszło :P a ferrari owszem kibicuje w F1 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Witam Przeglądając zdjęcia twojej budy, naszła mnie chęć wymiany wentyli na mojej Noctu-a, czym prędzej zakupiłem je w proline. Niestety pojawił się problem, za Boga nie dam rady założyć orginalnych zapinek na tego wentyla. Może mi doradzisz jak Ty to zrobiłeś? Pozdrawiam floyd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 z montażem zapinek w wentylach pomogłem sobie kombinerkami i poszło :P potem trzeba palcem pomóc wskoczyć zapince przez wentylator na radiator i włala :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...