devil162 Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2013 Po problemie bzyczenie komputera ( rozwiązany ) nastał kolejny problem a mianowicie komputer nie chce wyjść ze stanu uśpienia. Gdy naciskam jakiś przycisk na klawiaturze komputer się włącza ale na monitorze jest czarny ekran. Nie pomaga reset ani przytrzymanie przycisku POWER żeby wyłączyć komputer. Muszę wyciągnąć wtyczkę zasilania i dopiero wtedy komputer zacznie się uruchamiać od nowa i pokaże mi wszystko tak jak było zanim nacisnąłem przycisk "Uśpi" Dodam że w menadżerze urządzeń w kategorii Kontrolery hosta magistrali IEEE 1394 wyskoczyło mi Kontroler hosta Texas Instruments 1394 zgodny z OHCI i przy obrazku jest wykrzyknik jak nacisnę na to to w Stan urządzenia pisze mi System Windows zatrzymał to urządzenie z powodu zaraportowanych problemów . (Kod 43) Co to może być ? Mam Windows 7 Ultimate x64 SP1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2013 Jak nie nauczysz się podawać pełnej konfiguracji i sprzętowej i programowej to wyślę cię dłuuugieee wakacjeeee!!!!ep Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 (edytowane) Masz problem z FireWire, jesli nie uzywasz urzadzen na FireWire to wylacz w Biosie/UEFI i wtedy zobacz. Klaus widze stara sie pomoc, ale w troche inny sposob ;) Edytowane 1 Kwietnia 2013 przez _KaszpiR_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devil162 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 (edytowane) Tutaj link bezpośredni jak nie widać dokładnie http://iv.pl/images/84364469033310789753.jpg Czy tyle wystarczy ? Urządzenia FireWire czyli co np. ? ale raczej nic takiego nie mam Gdzie to w biosie może się znajdować ? bo przegladalem wszystkie opcje i nic o nazwie FireWire lub podobne nie było tam Edytowane 1 Kwietnia 2013 przez devil162 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Na FireWire dzialaja najczesciej dyski i kampery starszego typu. Teraz wiekszosc sprzetu jest na USB. W Biosie szukaj IEEE 1394. Z twojego screenu nic ciekawego nie wynika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devil162 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 (edytowane) Chcieliście moją pełną konfigurację komputera no to dałem. Poszukam w biosie tego. To może mi psuć to wychodzenie ze stanu uśpienia ? EDIT ok znalazłem to i wyłączyłem w biosie. W menadżerze urządzeń już tego nie ma. Ok działa. Tyulko że teraz komputer ze stanu uśpienia wychodzi po przyciśnięciu przycisku POWER ale mi to nie przeszkadza :) dzieki za pomoc Edytowane 1 Kwietnia 2013 przez devil162 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...