Melampus Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Czy zamontowanie dysku "do góry nogami" lub pionowo będzie miało wpływ na jego "żywotność"? Temat był kiedyś poruszany, ale czasy i technologia lecą do przodu stąd moje pytanie. Pamiętam, że użytkownicy chyba obudowy Cosmos, gdzie dyski montowano pionowo na dłuższym boku, coś tam kiedyś jęczeli na temat awaryjności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Nie wiem, jak z pracą "do góry nogami", ale w pionie mogą pracować bez najmniejszych problemów i każdy dysk jest do tego przystosowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Dzięki. Do góry nogami - chodziło mi o położenie dysku, gdzie płytka z laminatu jest do góry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Niby mogą pracować w każdej pozycji i nie ma to istotnego wpływu na żywotność. Czy żadnego wpływu - ciężko powiedzieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Nic pewnie nie wniosę do tematu. Warto zauważyć, że tak pracują najczęściej (zawsze ?) dyski w laptopach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Na 100% wszystko jedno jak je zamontujecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2013 Oby nie pod kątem 45 stopni ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...