Spidey23 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Witam, od pewnego juz czasu zastanawiam sie nad ta karta i tu pojawia sie kilka pytan odnosnie niej. A sa to: 1. wybor dokladniej padl na ten model od MSI i czy to dobry wybor? 2. czy posiada ow karta dodatkowe zlacze zasilajace? 3. wyczytalem ze karta pobiera max 55W mocy czy to prawda? 4. czy w takim wypadku wystarczy zasilacz 300W? 5. wiem ze to PCIE v3.0, a na plycie mam v1.0 i czy nie bedzie z tym problemow, bo sa rozne opinie? Dokladny opis sprzeru: Asus M2V Geil DDR2 2x2GB 800MHz AMD Athlon 64 x2 6000+ (89W) NVIDIA GF 8600GTS 256MB MSI OC MODECOM FEEL 300W ATX PS: Slyszalem rowniez duzo zlego na temat tego zasilacza lecz jakos od 5 lat nic z nim nie mam :D, pomimo rowniez obecna karta niby pobiera ok 80W mocy wiec Radeon z 55W powinien chodzic no ale wole sie upewnic. Dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo Hudinii Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 (edytowane) Grafa będzie pasić może być od MSI jeśli ta cena Ci odpowiada. A jeśli chodzi o zasilacz to i tak jestem w szoku żę przez tyle lat Ci to ciągnie. Przydało by się go wymienić na coś troszkę większego, żeby było bezpieczniej lepiej miec mały zapas produ. Z tego co sie orjętuje to ona nie potrzebuje dodatkowego zasilania. Zerknij tu masz parę fajnych informacji o HD 7750 http://www.purepc.pl...lotych?page=0,0 Edytowane 6 Kwietnia 2013 przez Pablo Hudinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spidey23 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 ok, dzieki, patrzylem jeszcze na "pseudokalkulatory" internetowe do zasilaczy i niby wychodzi ze mam w granicach 230W caly zestaw pod obciazeniem, i tu wlasnie pytanie o zasilacz czy az tak musze na sile go wymieniac skoro jest dobry? wiem ze w kazdej chwili moze mi pasc itd lecz nie mam az takiego budzetu na to :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo Hudinii Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2013 (edytowane) Generalnie używając tego zasilacz będzie jakieś ryzyko, że zasilacz padnie a czasem lubi coś pociągnąć za sobą. Jak nie masz kasy na nowy to łyknij coś takiego do twojego zestawu myślę że będzie idealnie pasował to jest w miarę dobre i firmowe 450W http://allegro.pl/za...3151436260.html Edytowane 7 Kwietnia 2013 przez Pablo Hudinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Ten zasilacz NIE JEST dobry. w/w FEEL ma tylko 180W na linii 12V a to ta linia jest najbardziej obciążona. Zasilacz pracuje w górnej granicy swoich możliwości, dodaj do tego słabą jakość podzespołów z jakich został sklepany u Pana mietka w garażu i brak jakichkolwiek zabezpieczeń = fajerwerki murowane i to jeszcze przed sylwestrem ;) Wymień tego FEEL'a przynajmniej na Fortrona aby spać spokojnie, że nowa karta zaraz nie padnie http://allegro.pl/profesjonalny-fortron-350-w-hhn-24pin-p4-pci-e-i3147340844.html lub http://allegro.pl/fortron-fsp350-60hhn-85-350w-nowy-fv-i3120013483.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo Hudinii Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2013 (edytowane) Czemu sądzisz że ten CHIEFTEC jest ZŁY?? Przeszło mi parę sztuk przez ręce i poskładane kompy do dziś działają. Osobiście też miałem taki w kompie i bardzo ładnie trzymał napięcia (możesz sprawdzić mąją sygnaturę nadawał się nawet do całkiem ładnego OC - i nie są to informacje wyssane z palca, miałem to wiem) druga sprawa kolega Spidey23 piszę że ciężko z kasą więc podsyłam mu najtańszą propozycję w cenie 30-40 zł żeby poprostu pozbył się Feela. Co do fortonów... to już nie te fortony co były na początku. A i tak sądzę ze ten Chiftec jest lepszy lub podobny w klasie. Edytowane 7 Kwietnia 2013 przez Pablo Hudinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Przeczytaj mojego posta jeszcze raz bo widocznie czegos nie zrozumiales. Odwoluje sie do feela a nie chiefteca. Zreszta chieftec w calej swojej histori mial dobre ze dwie serie a cala reszta to sklepowy zlom. Fortron z serii hln i hhn to porzadne zasilacze posiadajace potrzebne zabezpieczenia oraz wysoka sprawnosc 80+ (mimo braku certyfikatu). W/w fortron jest lepszy od tego chiefteca a w dodatku za podobne pieniadze. Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo Hudinii Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Sorki :) źle zrozumiałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spidey23 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2013 a co powiecie o Aerocool VP-450 450W?? i tak jeszcze dla pewnosci :P czy na bank ta karta bedzie chodzic na pcie 1.0? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...