mcik Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 Aktualnie mam na zasilaczu dosc glosne wiatraki 80x80mm zastanawiam sie nad 2x ARTIC FAN PRO TC opis np: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=13957931 Wiatrak sam reguluje sobie predkosc obrotowa zaleznie od temp. Tyle tytulem wstepu :wink: Czy jest sens ladowac taki wiatrak do zasilacza? Głownie chodzi mi o połozenie czujnika wzgledem wiatraka.... nie wiem czy uda mi sie upchnac go gdzies tak by wiatrak na niego nie dmuchal, bo moze sie okazac ze bedzie dzialal impulsowo :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 Głownie chodzi mi o połozenie czujnika wzgledem wiatraka.... nie wiem czy uda mi sie upchnac go gdzies tak by wiatrak na niego nie dmuchal, bo moze sie okazac ze bedzie dzialal impulsowo :wink: Czujnik jest zamontowany na zewnętrznej części wentylatora, przepływające powietrze nie ma wpływu na nieprawdzimy pomiar temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcik Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 To prawda ale miedzy czujnikiem a scianka zasilacza jest minimalna ilosc miejsca, moze mi sie wydaje ale wtedy czujnik bedzie w strefie gdzie cieple powietrze nie ma za duzych szans na dotarcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 To prawda ale miedzy czujnikiem a scianka zasilacza jest minimalna ilosc miejsca, moze mi sie wydaje ale wtedy czujnik bedzie w strefie gdzie cieple powietrze nie ma za duzych szans na dotarcie Ja myślę, żę czujnik jest tak umieszczony, że omiata go gorące powietrze ( na zdjęciu nie widać). Czy jest sens montować ?? - aukcja się pewnie skończyła - ale jak masz głośny zasilacz, to można takie lub podobne coś zamontować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Jak zalezy Ci na regulacji to kup ten wiatrak i czujke umiesc na dodatkowym kablu w jakis newralgiczne miejsce zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...