Skocz do zawartości
delyew

Zestaw <2500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałbym kupić zestaw do 2500zł który obsłużył by League Of Legends w stałych 60fps i Battlefielda 3 ze stałymi 60fps no i może jeszcze jakieś nowsze tytuły w średnich przy stałych fps'ach, Może jakieś OC będę też robił. Mam monitor full hd więc chciałbym aby te gry były odpalone w natywnej rozdzielczości z tymi stałymi 30-60fps, a i jeszcze żeby w tym budżecie się zmieściła obudowa silentiumPC Gadius m40.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z obudową jaką chciałeś:

Płyta: ASRock Z75 Pro3

Procesor: Intel Core i5-3350P

Pamięć: Geil 2x4GB, 1333MHZ, 1.5V

Dysk: Seagate Barracuda 500GB

Karta: Gigabyte HD7850

Zasilacz: Thermaltake Smart SE 530W

Obudowa: SilentiumPC Gladius M40

Suma: 2514

Rezygnując z Gladiusa M40 i 4GB ramu:

Płyta: ASRock Z75 Pro3

Procesor: Intel Core i5-3350P

Pamięć: Geil 4GB, 1333MHZ, 1.5V

Dysk: Seagate Barracuda 500GB

Karta: Gigabyte HD7870

Zasilacz: Thermaltake Smart SE 530W

Obudowa: Cooler Master Elite 311

Suma: 2584

W obu zestawach dzięki płycie podkręcisz procka o dodatkowe 400MHz

Natomiast w 2 zestawie można pomyśleć nad zmianą karty na 7870XT (lecz aktualnie nie dostępna) - cena podobna.

P.S. Jeśli posiadasz napęd/dysk na sata można wykorzystać "stare" części przeznaczając więcej w wydajność

Edytowane przez XarduneK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie ja bym wolał tego m40 bo jest dobra i jakoś mnie do niej ciągnie bo jest funkcjonalna,a dysku i napędu nie moge zostawić bo dysk ma za mało pamięci a napęd nie jest na sata, no i zapomniałem że chciałbym właśnie intel i5 jak proponowaliście żeby się go dało jakoś podkręcić i ramu tak 8GB no chyba że 4GB w zupełności wystarcza.

Edytowane przez delyew

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do ilu można podkręcić tego i5 3350p? A jakby wziąć ten zestaw za 2000zł na kwiecień i tam zamienić i3 na i5 i dać trochę mocniejszą kartę graf. to by zestaw podołał moim wymaganiom?

Edytowane przez delyew

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi