Skocz do zawartości
Kaze

mATX pod LC

Rekomendowane odpowiedzi

Bry
Zabieram się za składanie nowego sprzętu, myślę o czym niewielkim na bazie mobo mATX lub ITX
cpu: i5 3570k
mobo: AsRock z77e-itx lub Asus Gene V
gpu: 660ti lub coś w ten deseń [byle by nvidia]
do wyboru zostało jeszcze psu/hdd/ssd/ram i buda
Myślałem o bitfenix prodigy i mobo itx lub jakąś budą fractal design pod mATX z tym że:
zostało mi po wcześniejszym kompie zylion części, dwie chłodnice nexxxos extreme 3 [360], zylion wentylatorów 120, pompa z rezem, króćce, jakieś tam bloki ekwb [supreme hf] i dobrze by było wykorzystać przynajmniej jedną z tych chłodnic, ewentualnie zmieścić 360+240 w jak najmniejszej obudowie, w obudowie nie musi być napędu optycznego więc można by wmontować 360 na front w pionie, pytanie tylko jaką mała budę pod taki konfig i czy lepiej itx czy matx z podanych powyzej.
Z łaski swojej pomóżcie mi coś dobrać.
Nie ma też problemu z dociachaniem otworów na chłodnice i innymi modyfikacjami w razie potrzeby, tylko bardzo mi się nie chcę robić budy od podstaw [co u mnie zawsze kończy się na konstrukcjach big tower], wolał bym coś przy czym usunięcie kosza na napędy byłoby jedyną przeróbką konieczną.

PS dobrze było by gdybym wyrobił się ze wszystkim w 3.5k pln. jakieś tam hdd/nagrywarki/zasilacze [max 520w] mam.

Pozdr.

Edytowane przez Kaze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra trochę poczytałem, poszperałem i w tej chwili mam tak:

CPU: i5 3570K

Mobo: Gene V  lub asrock z77 extreme4-m, nie wiem jak bardzo asrock odstaje od mobo asusa, różnica w cenie jest spora 390 vs 690pln

GPU: Asus GTX660ti

SSD: kingston v300 120gb lub  samsung 840 120gb

PSU: mam corsair HX520 ale nie wiem czy nie będzie za słaby, jakieś sugestie?

Obudowa: FD Arc mini

HDD: mam 2x320GB i myślę że starczy

RAM: bladego pojęcia nie mam co wybrać, przydało by się ze 4x4gb

w bude wmontuje supreme hf, 360+240, tylko wywale kosz na napędy [nie potrzebny do niczego mi]. Co myślicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi