Pablo01 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam, mam monitor ze złączem D-SUB i kartę graficzną ze złączami DVI i HDMI. Jaki kabel będzie lepszy do podłączenia monitora z kartą? D-SUB DVI czy D-SUB D-SUB + przejściówka czy może D-SUB HDMI. Pozdrawiam Edytowane 10 Kwietnia 2013 przez Pablo01 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Kup tylko przejsciówkę i podlącz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo01 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zdecydowałem się na kabel DVI - D-SUB. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommyfp Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2013 Nie chcąc zakładać nowego tematu chciałbym zapytać o sposób działania takiego adaptera: >>> LINK <<< Mam radeona x1950 pro z 2 wyjściami dvi. Obecnie mam także podłączone 2 19" monitory do tej karty graficznej, jednak pod jedno gniazdo DVI chciałbym podłączyć taki adapter, abo podzielić obraz na monitor i telewizor. Czyli żeby w ostatecznej konfiguracji mieć 2 monitory i 1 telewizor. Pytanie 1: Monitor ma rozdzielczość 1280x1024 a telewizor full HD. Co się dzieje z rozdzielczością w przypadku podłączenia przez taki adapter.Pytanie 2: Wynikające z pierwszego. Czy obraz jest dzielony wtedy na 3 ekrany, czy po prostu obraz z adaptera jest powielany (w moim przypadku na jeden monitor i telewizor) i windows 7 cały czas widzi 2 ekrany.Dzięki za podpowiedzi.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2013 (edytowane) W najlepszym pprzypadku adapter bedzie raczej dzialal w trybie 'klonuj obraz' wiec jesli rozdzielczosc bedzie za wysoka to dane urzadzenie go nie wysoka. W srednim przypadku jedno z urzadzen sie wylaczy. W czarnym scenariuszu oba urzadzenia beda miec czarny ekran, i trzbe abedzie jedno odlaczyc, aby dzialalo drugie. Aby miec trzy lub wiecej ekranow wyswietlajacych rozna zawartosc trzeba miec ekrany z display port. Ta karta moze obsluzyc tylko 2 ekrany oraz telewizje na zwlaczy S-Video. Pytanie tylko, czy masz takie wejscie na telewizorze, bo aktualne plaskie ekrnay raczej juz tego nie maja. Edytowane 9 Maja 2013 przez _KaszpiR_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...