BlackWater Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 (edytowane) Poszukuję monitora. Nie jestem w stanie właściwie przedstawić budżetu bo nie wiem na co się przygotować uwzględniając moje oczekiwania. Tak w odczuciach mogę określić, że byłbym usatysfakcjonowany gdybym zamknął się w kwocie 400-500 zł. A granice dopuszczalności to cena ok. 700 zł. Zastanawiam się mocno czy opłaca się szukać jakiejś używki z drugie ręki, czy tylko zakup nowego monitora jest sensowny? Nie wiem jak technologicznie poszły monitory do przodu na przestrzeni ostatnich lat. Monitor przede wszystkim do gier i internetu. Filmy oglądam na telewizorze. Będzie używany tylko pod komputerem opartym na Gigabyte GeForce GTX660/Intel Core i5-3350P. Nie wiem czy to możliwe do zrealizowania ale zależałoby mi, żeby stosunkowo nie męczył oczu (czasami długie sesje przed komputerem mam) i miał w miarę możliwości sporą matrycę (teraz pracuję na laptopie i jest to uciążliwe). Edytowane 12 Kwietnia 2013 przez BlackWater Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Przeczytaj ten post: http://forum.purepc.pl/topic/215960-panoramy-23-lub-24-full-hd/page__st__3030#entry3773366 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Merlin85 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2013 (edytowane) Jeśli ma być do gier i internetu to polecam LG http://www.skapiec.pl/site/cat/12/comp/6447509_techniczne . Miałe okazję go używać i muszę przyznać, że spisuje się świetnie. Edytowane 18 Kwietnia 2013 przez Merlin85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek345345 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Merlin85 popraw link. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackWater Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2013 (edytowane) Podnosze budżet do 1000 zł. Edytowane 12 Kwietnia 2013 przez BlackWater Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackWater Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Czy to prawada, że model LG IPS235V-BN, to praktycznie ten sam monitor co LG IPS2354V-PN? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildpig Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 (edytowane) hej, pytales na priv o bl2410pt ... w cenie tego modelu benq ciezko bedzie znalezc cos lepszego: co do pytania o prace przy zgaszonym swietle: 1. pracujac w 100% ciemnosciach zniszczysz sobie wzrok, 2. ale przy jakims niewielkim zrodle swiatla (polmrok) monitor jest ok do pracy (mozna mu z jasnoscia zjechac bardzo nisko i nie ma roznic w podswietleniu - ja siedzie na 25-30%), 3. a bez swiatla ogladajac filmy nie mam zastrzezen (mozna sie przyczepic do wiekszego podswietlenia rogow, ale wszystkie monitory ktore ogladalem tak maja), na modelach przez Ciebie podanych (Dell U2412M LG IPS234V-PN) nie mialem okazji w warunkach domowych podzialac, a w sklepie to i tak nic nie sprawdzisz bajerami benq sie nie sugeruj, dzialaja raczej na minus: A. wykrywanie czy siedzisz przed, autosciemnianie - wszystko srednio dziala i od razu lepiej wylaczyc B. szwankuje tez sterowanie dotykowe i podswietlenie przyciskow zblizeniowe (np cieplo zarowki z lampki po przeciwnej stronie biurka potrafi sprawic ze wszystkie przyciski beda ci sie swiecic) - da sie z tym zyc C. kolory przy eizo jakies takie blade - moze to po czesci sprawa podswietlenia LED, moze elektroniki, ale najprawdopodobniej ceny - tak czy siak poziom zblizonych cenowo IPS, a TN zostaje daleko w tyle D. fajnie ze podstawka ma pivota, jest dosc stabilna (porwnujac do LG to jest stabilna jak skala) - ale jak pracowales kiedys na dellu z podobna podstawka to widac duza roznice w wykonaniu i dzialaniu awaryjnosc: pierwszy egzemparz reklamowalem (martwe piksele pomimo oplaconego testu na piksele w morelach - sklepu ktorego polecic juz nie moge, chociaz dobrze ze monitor dzialajacy przyslali, ale mam np polamana plyte cd ktorej juz im sie wymienic nie chcialo i przeorany karton bo pakowac zwrotu tez sie nie chcialo... historia ktorej ciagnac dalej juz nie mam czasu ani ochoty... ogolnie bede ten sklep omijac i odradzac bo podejscie maja dziwne i szkoda dawac takim zarobic) wiec dokladnie obejrzyj co dostaniesz zalety wiadomo: - nowa matryca, a nie klepany od lat kotlet - katy - 4ms gtg / 12ms - cena Edytowane 16 Kwietnia 2013 przez wildpig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Merlin85 Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Link do mojego wcześniejszego posta poprawiony, a ten LG z IPS również godny polecenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cantoro Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2013 W granicach 850 PLN powinieneś zdobyć Asusa VE276N, 27 cali, czas reakcji 5 ms. i sporo trybów ustawienia obrazu, zależnie od potrzeb. Plus 3 lata gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...