juh Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 (edytowane) Składam komputer w obudowie Fractal R4. Posiada ona 2 wentylatory + 1 który dokupiłem. W obudowie na przedmin panelu jest przycisk do regulowania prędkościami wentylatorów za pomkocą napięć 5, 7, 12V. Zastanawiam się jakie będzie lepsze podłączenie wentylatorów. Czy do płyty głównej do której mogę podpiąć max 3 wentylatory czy własnie do tego przedniego panelu. Jest jakaś różnica? Jak podepnę do pł. gł. to mogę sterować obrotami z posiomu systemu/biosu? Moja płyta gł. to ASRock Z77 Extreme6. Edytowane 14 Kwietnia 2013 przez juh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal321 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 ja bym podłączył do obudowy ale jak chcesz do do płyty głównej też mozna zmiane obrótów da się zrobić za pomocą speedfan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...