sp5it Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Witam. Nadszedł ten moment, kiedy trzeba wymienić flaki w blaszance. Opcje są dwie. Tańsza i droższa. Nie sądzę, żebym potrzebował grafy z Z77 a jak sie domyślam, nie wspomoże to GTX260, którego posiadam? Kilka MHz więcej też znaczącej róznicy nie zrobi. Wyprowadźcie mnie z bledu lub utwierdźcie w przekonaianu proszę :) że drozsze wcale nie musi być lepszym. Pozdrawiam, M Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 3570K jest trochę szybszy na stock ( jakieś 10% względem 2500K ) ale ma problemy z IHS-em ( tak jak większość IB ) , przy OC ciężko go schłodzić - 2500K jest sporo chłodniejszy . Co do płyt to Z77 Ex4 lepsza , ma wyjście USB 3.0 na płycie i 4 porty USB 3.0 z tyłu , 2 porty PCI-E 3.0 16x ( w SLI/CF działają w trybie 8x ) , 2 porty PCI i jeden port PCI-E 1x , 4 porty SATA III . Choć zauważalnie droższa - kosztuje prawie 200 zł . Najlepsze wyjście to Z77 ex4 + 2500K , chyba że nie potrzebujesz jego ficzerów to bierz Asrocka P67 Pro3 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Z drugiej strony IB ma zaletę w postaci obsługi PCIex 3.0 (sama mobo jest tu tylko dodatkiem, najważniejszy w tym jest procek), co może być korzystne w przyszłych generacjach kart graficznych. sp5it - jak nie będziesz kręcił, to ja bym poszukał duetu IB+H77, a jak będzie OC to wtedy bierz IB+Z77 - cenowo to samo co Z77+2500k, a masz jednak nowszą jednostkę (fakt, że się mocniej grzeje, przez to schrzanione łączenie rdzenia z IHS, ale nie jest aż tak tragicznie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp5it Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2013 (edytowane) USB 3.0 nie mam zastosowania, grafa onboard także. OC bardzo chętnie tak. Zależy mi na stabilności i świętym spokoju na kilka lat. Obecny E8400 na P5K Premium służy bardzo dobrze i w taką stabilność bym celował. Pozdrawiam, Michał Edytowane 15 Kwietnia 2013 przez sp5it Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielok100 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2013 p67 od Asrocka to praktycznie legenda, więc jak wyżej jeżeli nie potrzebujesz tego co oferuje Z77 to po co dokładać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Moim zdaniem również nie ma sensu dopłacać. I tak pewnie nie kupisz karty która w pełni wykorzysta PCIE2.0 więc PCI3.0 tym bardziej. USB3.0 x 2 z tyłu mi w zupełności wystarcza. Zawsze można wpiąć huba. No i OC MUSI BYĆ :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp5it Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Dzięki za utwierdzenie w przekonaniu :) Pozdrawiam, Michał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...