Bartek1985 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam,kupilem wyzej wymieniona karte,czytalem duzo roznych opinii na jej temat,ktore byly w wiekszosci pozytywne.Tymczasem moj egzemplarz jest dosc glosny co jeszcze idzie przebolec,bo gram na sluchawkach choc nie powiem ze mnie to nie wkurza.Jednakze wiekszym zmartwieniem sa temperatury,w furmarku potrafi osiagnac nawet 75 stopni na stockowych zegarach!Niektorzy posiadacze tej karty pisza ze maja max 65 stopni ze sa t cichutkie.Wiec zanim zaczne ja reklamowac chcialbym dowidziec sie czy mozliwe jest ze za wysoka temp. odpowiada slaby przewiew obudowy (nie mam jeszcze wiatrakow na gorze)choc nie wydaje mi sie,wczesniej mialem 7870 i na zegarach 1200/1450 miala max 70 stopni.Jak myslicie trafilem wadliwy egzemplarz? Edytowane 15 Kwietnia 2013 przez Bartek1985 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielok100 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Wąpie żeby uznali ją jako kwalifukującą się do naprawy gwarancyjnej. Wentylator na górze obudowy dość sporo daje. Jaka to obudowa i ile masz wentylatorów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Obudowa to CM ENFORCER,dwa smigla z przodu jeden z tylu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Śmigła z przodu zasłania koszyk? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 (edytowane) szczerze to nie wiem,sprawdze to jak wroce z pracy,dzieki ok,wyjalem gniazdo na hdd,i ssd,jest 2 stopnie mniej,po weekendzie dokupie smigielka na gore,ale juz chyba wiekszych rewelacji nie mam co sie spodziewac? Edytowane 16 Kwietnia 2013 przez Bartek1985 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2013 Jak tam temperatury po dodaniu śmigła na górę budy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2013 spadly do 68 max w furmarku czyli jest ok,poza tm ze jest glosna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2013 (edytowane) Nie wiem czy ktos to przeczyta,ale jesli to bardzo mnie ciekawi dlaczego karta robi sie cieplejsza o 3-4 stopnie w furmarku jesli ustawie msaa na 2 a jest zimniejsza kiedy msaa ma 8 czy nie powinno byc odwrotnie? Edytowane 6 Czerwca 2013 przez Bartek1985 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2013 skoro msaa8 obciaza bardziej GPU= wieksza temperatura Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2013 msaa 8x jest zimniejszy niz msaa 2x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 W poprzednim poscie napisales inaczej, zdecyduj sie Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 Faktycznie,mój blad pomylilem sie,juz poprawilem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 Ja p... daj sobie spokój z furmanem , jakie tempy masz w grach? Jeżeli na poziomie 60-65stopni to są w normie , ta karta nie jest cicha pod obciążeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 Wiem,po prostu bylem ciekawy dlaczego tak sie dzieje,bo logicznie myśląc karta powinna byc zimniejsza na mniejszym MSAA,karta faktycznie jest glosna,ale na sluchawkach nie jest tak zle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 Furman sztucznie wygrzewa i siedzi głównie na sp , po włączeniu wyższego AA spada ilość klatek i dlatego spada temp/pobór tak działa furman. On się nie nadaje do sprawdzania czegokolwiek , chyba , że chłodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 Wlasnie tak mi sie wydawalo ze cos kreci furman Co w takim razie polecacie do testow, jeśli zdecydował bym się na delikatne OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...