Szymon Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 do poki nie bede meic radka 9500,9700 albo 9800 :) nie instaluje nowych sterow niz 3.2 :]. Ati juz chbya zapomniala o moim modelu na przykald :] bo co stery to nizzsa wydajnosc, wole juz zostac przy tych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 A u mnie wszystko działa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 A może nie jest tak źle? U mnie na tym co poniżej (bez kręcenia karty)wynik 3dmark 2001 skoczył z 16020 na 16 276, a w 3dmark 03 z 5043 na 5091. Collin śmiga, Unreal 2003 i 2 również, Chrome zadowolony. Ja również. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 A może nie jest tak źle? U mnie na tym co poniżej (bez kręcenia karty)wynik 3dmark 2001 skoczył z 16020 na 16 276, a w 3dmark 03 z 5043 na 5091. Collin śmiga, Unreal 2003 i 2 również, Chrome zadowolony. Ja również. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Stery zonk, od catalystoov 3,2 jest coraz gorzej.Zgadzam sie w 100%.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Jak widze problem dotyczy chyba tylko r 9100 , u mnie na tym co ponizej wszystko dziala w tym i CS w 3D 2k03 spadek z 4447 na 4417 raptem 30 pt. ale z tego co gdzies przeczytalem w sterach 3.5 jest spory wzrostw odniesieniu do Open GL wiec zostaje przy tym bo do CS-a mi sie to przyda 8) Cza czekac na Omegi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Tak wogole to wie ktos jaki tv-capture idzie dla tego nowego Catalysta? Q.r.w.a, ten juz NIE dziala: http://pdownload.mii.instacontent.net/ati/...4-10-6196v2.exe Moze jakis link... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Najlepsze sa beta 3.5 W 3d marq 2001 wynin taki sam a przy aax2 2000 wiecej A w 3dM2003 z 1300 na 1500..... i zadnych problemów.... ja zostaje przy beta 3.5 do czasoo omeg... a potem sie zobaczy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoZaL Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 ja zaraz wrzucam cat 3.5 i zobacze jak sprawa ma sie u mnie :)) jak bedzie ujowo to wracam do 3.1 :)) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Panowie, tworca Catalystow wkoncu przemowil :) Ok here it goes. We messed up and forgot the chip ID for the 9100 in the driver. This was a very bad move on our part and I am working to get a hot fix/patch issued as soon as possible. If you have this problem you can either 1) Stick to an older CATALYST 2) Do as people recommend in this thread and use the old OGL part of CAT3.4 in the 3.5 set I appologize for the oversight and promise to do everything possible to give you 9100 owners a CAT 3.5 set as soon as humanly possible (To speed it up this hot fix will not be WHQL certified but you can be assured it will be just as good as certified) I bow my head humbly and ask for forgiveness :( chyba nie trzeba tlumaczyc ;) a problem oficjalnie wystepuje z Radkami 9100 i bedzie do niego wypuszczona latka no to juz nie moge sie doczekac :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 A na 8500 jak to chodzi? Bo nie pamiętam na jakiej wersjii, ale chyba na 3.4 mi Open GL wyparował :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 u mnie na 9000 pro chwilowo mam sporo lepiej jakies 100 punktow i wszysko dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Najlepsze sa beta 3.5 W 3d marq 2001 wynin taki sam a przy aax2 2000 wiecej A w 3dM2003 z 1300 na 1500..... i zadnych problemów.... ja zostaje przy beta 3.5 do czasoo omeg... a potem sie zobaczy :D burro, mozesz mi podeslac na skrzynie plik atioglxx.dl_ z tych Beta 3.5 :?: z gory dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoZaL Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 no tak ja juz podziekuje cat 3.5 :)) objawy standardowe jak u wszystkich :)) jush siedze na 3.1 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 burro, nie fatyguj sie jesli co ;) kumpel zdarzyl Cie wyreczyc :) a jesli juz komus nie dziala OpenGL w Cat 3.5, a chce zeby dzialal to proponuje zainstalowac je (Cat 3.5), ale... ... z OpenGL'em z Cat 3.5 BETA u mnie jak narazie w takiej postaci smiga :D Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 a ja powiem tak ze i tak najlepsze beda omego ..pewnie juz za kilka dni beda w sieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reaper Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 co za padlo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 z tego co widac te catalysty 3.5 sa najlepsze dla 9500 w gore , wszystkie ati ponizej maja gorsze wyniki i problemy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 haha, juz jestem spowrotem na 3.4, ale z OpenGL 3.5 Beta nawet pod Direct3D (3.5) zauwazylem jakies krzaczki :x blednie wyswietla grafe :? ale z OpenGL juz lepiej (ten z 3.5 Beta), najwyrazniej tylko za niego sie wzieli chlopaki z ATI :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Mam dobra rade dla wlascicieli 9100 ,przeflasciach!cie to na 8500 od ati (ew. z poprawionymi zegarami) i sporo problemow wam zniknie :) ,ja niemialem wiekszych klopotow od 3.0 bodajze ,w 3.4 zauwazylem spory wzrost wydajnosci (z AA i ANISO) oraz ostrzejsze tekstury wiec niema co przesadzac ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 a ja powiem tak ze i tak najlepsze beda omego ..pewnie juz za kilka dni beda w sieci Świeta racja, ja też czekam na Omegi. A według mych obliczeń :-D powinny się ukazać gdzieś około piątku-soboty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian_Bach Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 RaV[666] --> racja. od kiedy wróciłem do starego biosu 7.008 (8500) wiele problemów znikło. catalysty 3.5 u mnie chodzą wyśmienicie. wzorst w 3dm01 jakieś 300 pkt. z opengl zero problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 U mnie na radku 8500 zero problemów. Ale kilka punktów w 3DMarku 2001 mniej. Peace V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Catalyst 3.5 HOT FIX http://www.ati.com/support/infobase/4232.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 a ja powiem tak ze i tak najlepsze beda omego ..pewnie juz za kilka dni beda w sieci Świeta racja, ja też czekam na Omegi. A według mych obliczeń :-D powinny się ukazać gdzieś około piątku-soboty. popatrzec co znalazlem ..podoba mi sie to A prawdopodobnie siłą uzyska zaprzestanie powstawania driverów od Omega. Panom z NVIDIA bardzo się nie podoba, że ktoś grzebie w kodzie ich sterowników. Omega został pod groźbą konsekwencji prawnych zmuszony do usunięcia sterowników i logo NVIDIA ze swojej strony www. Sterowniki Omega dla kart NVIDIA już nie powstaną. Ciekawą postawę przyjeła firma ATi Technologies Inc. U nich Omega należy do CATALYST Beta Testing Program i są bardzo zadowoleni z jego współpracy. Udało im się osiągnąć porozumienie, że sterowniki oficjalne i Omega będą wypuszczane o tym samym czasie dzięki czemu użytkownik końcowy będzie miał wolny wybór. Twierdzą, że alternatywa dla Catalyst jest bardzo dobrą rzeczą. Dodatkowo dziękują Omega za wspieranie społecznośc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Catalyst 3.5 HOT FIX http://www.ati.com/support/infobase/4232.html dzieki Pinki za info :) juz doje i sprawdze co tam splodzili :lol: tylko obawiam sie ze pod D3D nadal beda te krzaczki o ktorych juz pisalem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 popatrzec co znalazlem ..podoba mi sie to A prawdopodobnie siłą uzyska zaprzestanie powstawania driverów od Omega. Panom z NVIDIA bardzo się nie podoba, że ktoś grzebie w kodzie ich sterowników. Omega został pod groźbą konsekwencji prawnych zmuszony do usunięcia sterowników i logo NVIDIA ze swojej strony www. Sterowniki Omega dla kart NVIDIA już nie powstaną. Ciekawą postawę przyjeła firma ATi Technologies Inc. U nich Omega należy do CATALYST Beta Testing Program i są bardzo zadowoleni z jego współpracy. Udało im się osiągnąć porozumienie, że sterowniki oficjalne i Omega będą wypuszczane o tym samym czasie dzięki czemu użytkownik końcowy będzie miał wolny wybór. Twierdzą, że alternatywa dla Catalyst jest bardzo dobrą rzeczą. Dodatkowo dziękują Omega za wspieranie społecznośc I bardzo dobrze .... niech się teraz nVidiowcy martwią, że nie mają Omeg ;-), a nam pozostaje czekać na Omegi wyprodukowane na podstawie Catalyst 3.5. :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatboY Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Przeczytajcie to :D : NVIDIA prawdopodobnie siłą uzyska zaprzestanie powstawania driverów od Omega. Panom z NVIDIA bardzo się nie podoba, że ktoś grzebie w kodzie ich sterowników. Omega został pod groźbą konsekwencji prawnych zmuszony do usunięcia sterowników i logo NVIDIA ze swojej strony www. Sterowniki Omega dla kart NVIDIA już nie powstaną. Ciekawą postawę przyjeła firma ATi Technologies Inc. U nich Omega należy do CATALYST Beta Testing Program i są bardzo zadowoleni z jego współpracy. Udało im się osiągnąć porozumienie, że sterowniki oficjalne i Omega będą wypuszczane o tym samym czasie dzięki czemu użytkownik końcowy będzie miał wolny wybór. Twierdzą, że alternatywa dla Catalyst jest bardzo dobrą rzeczą. Dodatkowo dziękują Omega za wspieranie społeczności ATi. (www.nvidia.pl) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Przeczytajcie to :D : NVIDIA prawdopodobnie siłą uzyska zaprzestanie powstawania driverów od Omega. Panom z NVIDIA bardzo się nie podoba, że ktoś grzebie w kodzie ich sterowników. Omega został pod groźbą konsekwencji prawnych zmuszony do usunięcia sterowników i logo NVIDIA ze swojej strony www. Sterowniki Omega dla kart NVIDIA już nie powstaną. Ciekawą postawę przyjeła firma ATi Technologies Inc. U nich Omega należy do CATALYST Beta Testing Program i są bardzo zadowoleni z jego współpracy. Udało im się osiągnąć porozumienie, że sterowniki oficjalne i Omega będą wypuszczane o tym samym czasie dzięki czemu użytkownik końcowy będzie miał wolny wybór. Twierdzą, że alternatywa dla Catalyst jest bardzo dobrą rzeczą. Dodatkowo dziękują Omega za wspieranie społeczności ATi. (www.nvidia.pl) czy ty czytac umiesz (bez obrazy) popatrz kilka postow wyzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 ATi wypuściło dwie łatki do swoich nowych sterowników ATi Catalyst 3.5. Pierwsza z nich zajmuje się problemem w grze Neverwinter Nights objawiającym się złym wyświetlaniem tekstur. Druga natomiast dodaje obsługę OpenGL dla kart graficznych z Radeon 9100. Można również pobrać sterowniki zawierające oba uaktualnienia już w sobie. Są one wersją wielojęzykową ale nie posiadającą certyfikatu WHQL. http://www.ati.com/support/infobase/4229.html - do gry http://www.ati.com/support/infobase/4232.html do opengl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...