burro Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 CZemu ten FIX zajmuje 20 MB 8O Sciagne i zobaczy - moze openGl dostanie kopa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zainstalowałem- działają u mnie bez problemów- Open GL przetestowany- działa 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Cholera - stery zajmują 7 mb a fix 21 :!: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 A że sie zapytam- po co komuś, kto ma R 9700 FIX do sterów dla 9100? :P Jeżeli ktoś ma kartę spełniającą wymogi sterownika- czyli R 7000-9800 PRO i ma kartę INNĄ niż 9100, to nie potrzebuje zciagać FIX-a!!!! Dotyczy to takze posiadaczy 8500 oraz tych, co przerobili z 9100 na 8500 ( nie odwrotnie). Kapisz?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 FIX naprawia OpenGL w kartach 8500/9100 i problemy z gra NeverWinter Nights :o Sa to stery i panel w 24 jezykach :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 aaaa, du-pa-sne sa te Katalizatory 3.5 :lol: :P D3D + Anizo = kaszana :? przynajmniej u mnie ;) i poraz kolejny spowrotem na 3.4 + OpenGL z 3.5 Beta :) juz czekam na 3.6 :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 FIX naprawia OpenGL w kartach 8500/9100 i problemy z gra NeverWinter Nights :o Sa to stery i panel w 24 jezykach :roll: U mnie wszystko działa!!!! Żadnych Fix-ów!! Błąd jest na kartach 9100 i nie dotyczy to 8500!!! A poza tym instalowałem driver/panel w 24 językach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 U mnie w 3D Marku 2001 wynik spadł o kilkadziesiąt punktów. 3D Marka 03 nie udało mi się uruchomić, podobnie jak Colina 3. Potem dałem sobie sokój i wróciłem do wersji 3.4. Zainstalowałem wersję 3.5 z poprawkami dla Radeona 9100 i teraz jest OK. W 3DMarku wynik się nie zmienił, za to Colin 3 w moim subiektywnym odczuciu chodzi lepiej, w większości tras były takie momenty że odczuwałem chwilowe spatki FPSów, teraz jest to nieodczuwalne. Nie wiem też czy tylko mi się wydaje ale troche zmienił się na plus wygląd Colina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kal-el Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 ja mam pytanko jak z zanikianiem textur w grach ? bo np w bf1942 i IGI 2 teksuty w 1 grze mi nieraz zanikaja a w 2 grze mama jakies dziwne swiatla latajace po planszy :twisted: a co do wydajnosci na sterach bodajze 3.2 lub 3.3 z moja karta 8500le w 3d marku 2001 se na dx 8.1 w rozdzielce 1024x768 mialem 8200pkt a w 800x600 ponad 9000tys a teraz na tyhc nowy i z dx 9.0b mam 7500 i 8200 podobno wydajnosc miala wzroastac a spada i to o ile :/ a te hot fix qpe daja :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 A że sie zapytam- po co komuś, kto ma R 9700 FIX do sterów dla 9100? :P Jeżeli ktoś ma kartę spełniającą wymogi sterownika- czyli R 7000-9800 PRO i ma kartę INNĄ niż 9100, to nie potrzebuje zciagać FIX-a!!!! Dotyczy to takze posiadaczy 8500 oraz tych, co przerobili z 9100 na 8500 ( nie odwrotnie). Kapisz?:) Zassałem fix'a do NeverWinter Nights... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 ja mam pytanko jak z zanikianiem textur w grach ? bo np w bf1942 i IGI 2 teksuty w 1 grze mi nieraz zanikaja a w 2 grze mama jakies dziwne swiatla latajace po planszy :twisted: a co do wydajnosci na sterach bodajze 3.2 lub 3.3 z moja karta 8500le w 3d marku 2001 se na dx 8.1 w rozdzielce 1024x768 mialem 8200pkt a w 800x600 ponad 9000tys a teraz na tyhc nowy i z dx 9.0b mam 7500 i 8200 podobno wydajnosc miala wzroastac a spada i to o ile :/ a te hot fix qpe daja :/ te swiatla tez mialem w IGI 2 teraz ich nie mam bo i gry nie mam :P .. to kolejny boog w grze pod ati i ich castalisty ..taie zycie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Cholercia coś moje obliczenia w łeb wzieły ;-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Cholercia coś moje obliczenia w łeb wzieły ;-).`nic sie nie boj ... to wszystko przez ati a nie omege .. musza duzo poprawic ale stery pewnei wydadza bomba ...;] od tych sterow bedzie zalezala moja nowa karta albo r9000 albo fx5200 heeh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 ja mam pytanko jak z zanikianiem textur w grach ? bo np w bf1942 i IGI 2 teksuty w 1 grze mi nieraz zanikaja a w 2 grze mama jakies dziwne swiatla latajace po planszy :twisted: a co do wydajnosci na sterach bodajze 3.2 lub 3.3 z moja karta 8500le w 3d marku 2001 se na dx 8.1 w rozdzielce 1024x768 mialem 8200pkt a w 800x600 ponad 9000tys a teraz na tyhc nowy i z dx 9.0b mam 7500 i 8200 podobno wydajnosc miala wzroastac a spada i to o ile :/ a te hot fix qpe daja :/ Wynik w 3dmarku nieodzwierciedla wydajnosci w grach.... Jak juz robisz testy to sciagnij sobie fraps'a i posprawdzaj w grach :) sam sie przekonasz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireblade Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 witam:) moze ktos zucic linka do Cat 3.5 beta chcialem sprawdzic jak pojda na moim radoslawie thx:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 ja mam pytanko jak z zanikianiem textur w grach ? bo np w bf1942 i IGI 2 teksuty w 1 grze mi nieraz zanikaja a w 2 grze mama jakies dziwne swiatla latajace po planszy :twisted: a co do wydajnosci na sterach bodajze 3.2 lub 3.3 z moja karta 8500le w 3d marku 2001 se na dx 8.1 w rozdzielce 1024x768 mialem 8200pkt a w 800x600 ponad 9000tys a teraz na tyhc nowy i z dx 9.0b mam 7500 i 8200 podobno wydajnosc miala wzroastac a spada i to o ile :/ a te hot fix qpe daja :/ jesli chodzi o IGI2 to tzreba wylaczyc w opcajch gry chyba 2 albo 3 opdcje od gory zaczyna sie na literke chyba "F" ale glowy nie dam, po tym problem ze swiatlami znika :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Sterowniki Omega dla ATi - pojawiła się nowa wersja oparta o Catalysty w wersji 3.5. Wprowadzone zmiany to między innymi: wprowadzenie wsparcia dla układu Mobility Radeon 9600 i poprawiono kilka błędów dotyczących między innymi tweakera. Do ściągnięcia bezpośrednio z poniższych linków. win me /9x http://downloads.driverheaven.net/omega/ra..._omega_2609.exe win 2k0 xp http://downloads.driverheaven.net/omega/ra..._omega_2460.exe skoro ze nie mam teraz ati to moze ktos by przetestowal ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 dobra.. ściągają się.. moze do wieczora sie ściągną.. zapodam wyniki jak tylko przetestuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 hmm.. w porównaniu z 3.4 od ATI: niecałe 200 pktów mniej w 2k1 16 pktów mnie w 2k3 :twisted: dalej nei da się włączyć FastWrites chociaż w biosie włąćzone. moze te spadki są spowodowane tym ze to juz chyba 4te z kolei sterowniki na tym systemie.. a może nie.. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 fastwrites ci nic nie da to wynalazek dla gf 1 i tnt a teraz to nie daje zadnych korzysci wiec sie tym nie przejmuj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 no toś mnie uspokoił shrek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtr Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 ja juz z tym radkiem nie moge w najlizszmm czasie zmieniam na nvidie nawet anizo nie moge wlonczyc w nieORT: ORT: ORT: kturych grach lipa jak niewiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 ja juz z tym radkiem nie moge w najlizszmm czasie zmieniam na nvidie nawet anizo nie moge wlonczyc w nieORT: ORT: ORT: kturych grach lipa jak niewiemjak to nie mozesz wlaczyc :?: :lol: wszystko jest we Wlasciwosci ekranu -> Ustawienia -> Zaawansowane i tu - zakladki OpenGL i Direct3D - juz mozesz kontrolowac m.in. Anizo i AA(SmoothVision) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sl1p Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 czesc, mam straszny problem, jest totalnym newbie w sprawach sprzetu wiec nie smiejcie sie ze mnie, mam radeona 8500 (apollo graphics) i wszystko byloby spoko gdyby nie od pewnego czasu nie zxaczely mi sie wieszac wszytskie gry na direct3d, openGL chodzi spoko a kazda gra na direct3d wiesza sie :( np. gra moze sie zwiesic po 5 min albo po godzinie, sciagalem juz chyba z 5 catalystw i na kazdym dzieje sie to samo :( sprawdzlaem testy direct3d i directdraw wszystkie są pomyślne, wlanczalem tez 3dmarka 2000 pro i tez przeszedł cały do końca, mój sprzet to radeon 8500, sd-ram 256, celeron 1,2, plyte glowna mam z abita, winda xp BŁAGAM POMOZCIE MI !!! NAPISZCIE CZEGO TO MOZE BYC PRZYCZYNA !!! PLIZZ!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtr Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 to wiem ale co z tego ze wloncze jak i tak nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leonidas Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 U mnie na radku 9500 pro na catalystach 3.5 zauważyłem spadek wydajności pixel shadera. Tzn w teście pixel shadera w 3dmarku 2001 zamiast 150 fps jest 80 fps (podczas gdy wynik advanced pixel shader nie zmienił się - ok. 150 fps) W 3dmarku 03 również widać spowolnienie szczególnie w teście z ogrami. Zauważyłem również spowolnienia w grach np Unreal 2. Na sterach omegi to samo. Dlatego wróciłem do Catalystów 3.4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...