cherryq Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Witam, Zakupiłem sobie ostatnio kartę Radeon HD7870 XT, podłączyłem, zainstalowałem najnowsze sterowniki i... mam problem. Nie mogę ustawić maksymalnej rozdzielczości w Catalyst Control Center, tj. 1080p, a tylko 1000p (co jest bardzo dziwne, ponieważ przy poprzedniej karcie mogłem). ...Znaczy mogę, ale wtedy ekran jest dalej ucięty, a obraz na monitorze jest rozmazany - tak jakby monitor nie mógł wyskalować obrazu. Najgorsze jest to, że opcji skalowania nie mam w monitorze (Samsung S22B300). Co zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2013 NIe wiem skąd ten problem ale... 1. odinstaluj stery(możesz przeczyścic amd cleanup utility- pod warunkiem że masz płytę gł na intelu, inaczej będzie syf) 2. zainstaluj od nowa, np te z guru3d, 16.04.2013, bety 13.3 3. rozdziałka powinna się od razu ustawić natywna - jesli nie ustaw natywną poprzez ekran, nie ccc. W ccc na wszelki wyłącz skalowanie GPU. 1 raz coś takiego widzę mówiąc szczerze, może to kwestia systemu....moje przejscie z 6850 na 7870xzt było bezproblemowe, nawet sterów nie musiałem reinstalować jako że miałem zawsze najnowsze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2013 (edytowane) http://superuser.com/questions/57239/how-do-i-enable-disable-overscan-on-my-tv-in-catalyst-control-center Funkcja overscan, pobaw się suwaczkiem Edytowane 18 Kwietnia 2013 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cherryq Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Sterowniki już wielokrotnie przeinstalowywałem, bezskutecznie. Wyłączyłem skalowanie GPU, nic nie dało. A suwak jest nieaktywny, nie wiedzieć czemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Łączysz monitor a kartą po HDMI? DVI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cherryq Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Po HDMI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tricko Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2013 (edytowane) Miałem to samo w 2494HM i HD5850, ale udało się to zmienić w ustawieniach monitora. Niestety teraz nie powiem, która to opcja, bo nie mam kabla HDMI. Edytowane 18 Kwietnia 2013 przez Tricko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Rozmawiałem przed chwilką z kolegą, który też nie potrafił na jakimś Samsungu wymusić FullHD po HDMI, zmienił kabel na dvi<=>hdmi i problem zniknął, od strzału komputer ustawił odpowiednią rozdzielczość. DVI po stronie komputera, hdmi w monitorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Musi być opcja w monitorze lub zaszyta gdzieś w sterach grafiki. A skoro kabel dvi-hdmi rozwiązuje problem, to na 99,99% winne są ustawienia grafy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
charger Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Podobnie mial moj kolega z LG i Radeonem 6670. Zamienil kabel na DVI z HDMI i po problemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2013 To nie kabel jest problemem sam w sobie tylko "mądre" sterowniki karty graficznej. Po podłączaniu do grafy kabla HDMI, sterowniki z góry zakładają że na końcu jest TV, co często powoduje włączanie wielu wszelakich opcji. Podłączenie do grafy kabla DVI zmienia cały "tok myślenia" sterowników. Prościej już się nie da wytłumaczyć. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...