cod4ftw Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Witam Wczoraj wieczorem zauważyłem że z niektórych stron strasznie wolno mi pobiera pliki podczas gdy na innych mam max prędkość. Chciałem pobrać sterowniki z oficjalnej strony nvidia , plik ważący ok 160Mb pobiera mi się z prędkością 32kb/s . Wszedłem na inną stronę żeby pobrać plik o podobnej wadze i pobrał mi się z prękdością 5,9Mb/s zatem błyskawicznie mi się pobrało. Sprawdziłem jeszcze inne strony i np przeglądarkę firefox z ich strony tak samo wolno pobiera. Na speedtest.net po wybraniu Poznania czyli miasta w którym mieszkam prędkość (ping5)pobierania była 45,23Mb/s prędkość wysyłania 3,98 , gdy wybrałem Warszawę (ping5) prędkość pobierania była 0,17Mb/s a wysyłania 3,17Mb/s. Nie mam pojęcia co zrobić żeby to wróciło do normy pierwszy raz coś takiego widze. Mój router to dlink dir600. Jak ktoś miał podobny problem i go rozwiązał to bardzo bym prosil o pomoc pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal321 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2013 to zależy jak mają serwery obciążone sam tak nie raz mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Na początek warto rozróżnić Mb/s i MB/s. speedtest.net pokazuje wynik w Mb/s, przeglądarki i programy do pobieranie wykazują prędkość w KB/s, MB/s. Serwer speedtest.net w Poznaniu może stać z serwerowni twojego dostawcy i wynik do tego serwera może poważnie odbiegać o twojego wyjścia na świat. Jaką masz szybkość umowną łącza? Co to za dostawca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cod4ftw Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Witam po rozmowie z dostawcą wszystko wróciło do normy :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XPX_pl Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Bardzo czesto wina leży wlaśnie po stronie dostawcy,zależy też od prędkości Twojego neta,bo nie ukrywajmy ze to właśnie tutaj są największe problemy,a obciążone serwery to druga sprawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...