melgadis Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Witam.Mam kompa jak w sygnaturze. Jestem właśnie w fazie testowania jego stabilności. Ustawiłem 3.8 ghz na 1.4V. Zrobiłem test programem OCCT i przeszedł bez problemu...Zrobiłem test programem AMD Overdrive i przeszedł bez problemu. Włączyłem LinXa. Ustawiłem na 50 cykli, memory na "all". Program rozgrzał procka o 10*c bardziej niż OCCT czy AMD Overdrive. Max. chwilowa temperatura to 63*C. 20 cykli przeszło bez problemu...i tu nagle na 37 cyklu (1h45min testu) błąd :( Czy mogę mimo to uznać proca za stabilnego ? czy jednak podnieść napięcie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2013 100Mhz cie nie zbawi .... ustaw 3.7. Niestety sygnatury nie widze .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melgadis Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2013 właśnie zakończył mi się test LinX'a. Ustawiłem na 60 cykli, Memory (MiB) na "all". Napięcie 1.425V, 3.8GHZ i test zakończony bez errorów. Maxymalna chwilowa temperatura dobiła do 66*C. Czy wb tego mogę uznać takie ustawienia za 100% stabilne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Wyjdzie po czasie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Jeszcze puść prime95 a później to jak kolega wyżej napisał, wyjdzie w praniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melgadis Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Prime'a ? Na ile ustawić "numer of torture test" ? i który z testów blend, in-place czy small wykonać najlepiej ? i ile powinien trwać taki test Prime'em ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brym Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Ja bym raczej testował go w warunkach, w jakich pracuje na codzien. Jezeli grasz w gierki to zapodaj gierke, pograj sobie ile bedziesz mial sil i zobacz wtedy czy jest stabilny. Nie wiem jak inni uzytkownicy ale ja troche z dystansem podchodze do takich programow jak IBT, Linx, OCCT, Prime95. Przy okazji udziele Ci odpowiedzi ile mniej wiecej powinien trwac test Prime95(SmallFFT). Prime potrafil u mnie dzialac po kilka godzin, czasami nawet kilkanascie(ja w tym czase surfowalem po necie) i nic sie nie dzialo. Najdluzej jak prime bylo wlaczone to rowno 24h. Wlaczylem BF3 albo FC3 i po okolo godzince mialem zwisa albo wywalało mi błędy WHEA Logger. Nie wiem co inni uzytkownicy sadza o tescie stabilnosci w AIDA64, ale u mnie szybko wyłapywał błędy jak podkręcałem pamięć. Zajmowało mu to około 1-2 minuty, gdzie prime leciał po 20-30 i nic nie wskazywał. Linx(uruchomiony przez IBT) wywalał błąd po około 10-15 minutach. Mozesz tez zrobic tak jak wczesniej sugerowali inni uzytkownicy, po prostu zostaw tak jak jest a wszystko wyjdzie w praniu. Wazne zebys wylaczyl w opcjach windowsa "Uruchom ponownie po BSOD" i czesto zagladał do Podglądu zdarzeń gdy stresujesz procesor, by wylapac jakies bledy WHEA albo inne. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...