Adi_Rybnik Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam. Mam do Was drodzy forumowicze pytanie. Który z poniższych monitorów wybrać? Znalazłem takie oto modele: Benq GW2250HM Dell U2312HM LG IPS237L-BN Iiyama XB2380HS Dodam, że głównie monitor będzie służyć do gier, ale także do obróbki zdjęć i ogólnie grafiki komputerowej. Zależy mi na ostrości i w miarę ładnych kolorach, ale nie ukrywam, że także czas reakcji jest dla mnie ważny. Gram głównie w World of Tanks, Medal of Honor Warfighter, Might Magic Heroes 6, Asssassin's Creed. Niestety nie umiem porównać monitorów razem, ponieważ nigdzie ich nie ma w moim mieście. W MM tylko widziałem LG z tej listy i obraz był w miarę ładny. Widziałem również Iiyame, ale model X2377HDS i tam też obraz bardzo ładny, jednak nie mam pełnego porównania. Zastanawia mnie też ten Benek, ponieważ jest w miarę tani i dość dobry wg. opinii i testów. Pomóżcie, jak możecie. Dzięki z góry. Edytowane 21 Kwietnia 2013 przez Adi_Rybnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monet Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Matryca w Dell U2312HM ma czas rekacji 8ms, więc trochę za dużo. GW2250HM 21.5 cala, to obecnie za mało zwłaszcza dla rozdzielczości HD jaką oferuje. Jak wybrałbym pomiędzy LG IPS237L-BN, a IIYAMA ProLite XB2380HS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Merlin85 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Ja pomiędzy tymi dwoma polecałbym ci wziąć LG, który ma dużo fajnych funkcji, super jakość obrazu i jest w dobrej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi_Rybnik Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Spróbuję jeszcze gdzieś porównać te monitory, ale nie ukrywam, że zarówno Iiyama jak i LG mnie do siebie przekonują. Trochę bardziej skłaniam się ku Iiyamie ze względu na całkowicie matowy monitor i dobry obraz, LG za to przekonuje świetnym wyglądem i matrycą, która jest stosowana w Dellach, z tego co czytałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Merlin85 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Miałem okazję ostatnio zobaczyć tego LG u znajomego i muszę przyznać, że robi wrażenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...