Skocz do zawartości
Adi_Rybnik

Który z tych monitor wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam do Was drodzy forumowicze pytanie. Który z poniższych monitorów wybrać? Znalazłem takie oto modele:

Benq GW2250HM

Dell U2312HM

LG IPS237L-BN

Iiyama XB2380HS

Dodam, że głównie monitor będzie służyć do gier, ale także do obróbki zdjęć i ogólnie grafiki komputerowej. Zależy mi na ostrości i w miarę ładnych kolorach, ale nie ukrywam, że także czas reakcji jest dla mnie ważny. Gram głównie w World of Tanks, Medal of Honor Warfighter, Might Magic Heroes 6, Asssassin's Creed. Niestety nie umiem porównać monitorów razem, ponieważ nigdzie ich nie ma w moim mieście. W MM tylko widziałem LG z tej listy i obraz był w miarę ładny. Widziałem również Iiyame, ale model X2377HDS i tam też obraz bardzo ładny, jednak nie mam pełnego porównania. Zastanawia mnie też ten Benek, ponieważ jest  w miarę tani i dość dobry wg. opinii i testów. Pomóżcie, jak możecie. Dzięki z góry.

Edytowane przez Adi_Rybnik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Matryca w Dell U2312HM ma czas rekacji 8ms, więc trochę za dużo. GW2250HM 21.5 cala, to obecnie za mało zwłaszcza dla rozdzielczości HD jaką oferuje. Jak wybrałbym pomiędzy LG IPS237L-BN, a IIYAMA ProLite XB2380HS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuję jeszcze gdzieś porównać te monitory, ale nie ukrywam, że zarówno Iiyama jak i LG mnie do siebie przekonują. Trochę bardziej skłaniam się ku Iiyamie ze względu na całkowicie matowy monitor i dobry obraz, LG za to przekonuje świetnym wyglądem i matrycą, która jest stosowana w Dellach, z tego co czytałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi