rudy178 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Witam! Mam zamiar zmienić swojego starego laptopa IBM T43 (mam go z 3 lata) na nowszego, Sprzęt ma być głównie do siedzenia w necie, oglądania filmów, obsługi programów/boxów serwisowych (pracuję w branży GSM). Zastanawiałem się już pół roku temu nad zmianą, gdyż moj ibm jest troszke wolny. W zaprzyjaźnionym sklepie/serwisie komputerowym mają na stanie lapka HP NC6400 w baaaaaardzo idealnym stanie, nigdy nie rozkręcony itd. Ile ma przebiegu to nie wiem. Bawiłem sie nim tylko 30 min to śmigał jak szalony!. Teraz do Was Forumowicze pytania: 1. Zastanawiam się nad T60/T61 a w/w HP NC6400, co bardziej polecacie? CHODZI MI TYLKO O TE 3 ZESTAWY!! 2. Słyszałem, że z HP serii NC są problemy, że trzeba robić reballing po jakimś czasie oraz, że sie sypią płyty główne. Czy to prawda? Miał ktoś z Was z tymi lapkami styczność? 3. Cenowo mam opcje T61 za 750, a HP za ok. 570. Ale cena nie gra roli, aż tak. 4. Podobno grafa Quadro w T61 też lubiła się psuć i trzeba robić reballing. CO DO PARAMETRÓW: HP: PROC: Intel Core 2 Duo T7200 2.0 GHz processor RAM: 1GB 667MHz DDRII RAM ROZDZIAŁKA: WXGA+ 1440x900 GRAFA: ATI Mobility Radeon X1300 albo Intel GMA 950 (niestety zapomniałem sprawdzić ) T61: PROC: Intel Core Duo processor T7500(2.2GHz) GRAFA: Intel PM965/GM965 albo 128MB nVidia Quadro NVS 140M (nie napisał facet na aukcji) RAM: 1GB (facet prawie nic nie napisal, tylko to i ze byl dbany itd.) Prosze Was o poradzenie czy lepiej wybrać HP czy T60/T61. Głownie mi chodzi o uszkodzenia z pkt 2. oraz 4 (wyczytane na forach). Nie zależy mi aż tak na specyfikacji tylko na tym żeby mi długo podział (min 2-3 lata). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...