Skocz do zawartości
rudy178

Zamiana na nowszego laptopa T60/T61 czy NC6400

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam zamiar zmienić swojego starego laptopa IBM T43 (mam go z 3 lata) na nowszego, Sprzęt ma być głównie do siedzenia w necie, oglądania filmów, obsługi programów/boxów serwisowych (pracuję w branży GSM).

Zastanawiałem się już pół roku temu nad zmianą, gdyż moj ibm jest troszke wolny. W zaprzyjaźnionym sklepie/serwisie komputerowym mają na stanie lapka HP NC6400 w baaaaaardzo idealnym stanie, nigdy nie rozkręcony itd. Ile ma przebiegu to nie wiem. Bawiłem sie nim tylko 30 min to śmigał jak szalony!. 

Teraz do Was Forumowicze pytania:

1. Zastanawiam się nad T60/T61 a w/w HP NC6400, co bardziej polecacie? CHODZI MI TYLKO O TE 3 ZESTAWY!!
2. Słyszałem, że z HP serii NC są problemy, że trzeba robić reballing po jakimś czasie oraz, że sie sypią płyty główne. Czy to prawda? Miał ktoś z Was z tymi lapkami styczność?
3. Cenowo mam opcje T61 za 750, a HP za ok. 570. Ale cena nie gra roli, aż tak.
4. Podobno grafa Quadro w T61 też lubiła się psuć i trzeba robić reballing.

CO DO PARAMETRÓW:

HP: 

PROC:   Intel Core 2 Duo T7200 2.0 GHz processor
RAM:   1GB 667MHz DDRII RAM
ROZDZIAŁKA:   WXGA+ 1440x900
GRAFA:   ATI Mobility Radeon X1300 albo Intel GMA 950 (niestety zapomniałem sprawdzić Dołączona grafika )

T61:
PROC:   Intel Core Duo processor T7500(2.2GHz)

GRAFA:   Intel PM965/GM965  albo 128MB nVidia Quadro NVS 140M (nie napisał facet na aukcji)
RAM:   1GB
(facet prawie nic nie napisal, tylko to i ze byl dbany itd.) 

Prosze Was o poradzenie czy lepiej wybrać HP czy T60/T61. Głownie mi chodzi o uszkodzenia z  pkt 2. oraz 4 (wyczytane na forach). Nie zależy mi aż tak na specyfikacji tylko na tym żeby mi długo podział (min 2-3 lata).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi