shirane Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam! Mam pewien problem, który męczy mnie już od jakiegoś czasu. Mianowicie odkąd wymieniłem płytę główną (starą nagle trafił szlag), to gdy gram, albo dłużej oglądam filmy dzieje się kilka niepokojących rzeczy. Komputer albo łapie zwiechę i się restartuje, albo wyrzuca BSOD'a, albo po prostu spadają klatki. Klatki czasami spadają na kilka minut i wracają do normy, po czym znów spadają i znów wracają do normy, albo po prostu spadają i za chwilę pojawia się BSOD / restart.. NIE WYRZUCA ARTEFAKTÓW. Podejrzewam kilka rzeczy. Prawdopodobnie to coś z płytą głowną, tylko nie wiem co. Z początku myślałem, że to przegrzewający się mostek południowy, ale obniżyłem jego temp. a problem nadal istnieje. Nic innego również się nie przegrzewa. Możliwe, że jest to również coś z kartą dźwiękową. Albo cokolwiek innego. Nic innego również się nie przegrzewa. Udzieli mi ktoś pomocy? Płyta główna: ASRock N68C-GS FX Karta graficzna: ATI RADEON HD 4850, bodajże Gigabyte. RAM: OCZ DDR2 2gb 800 mhz Procesor: AMD Athlon X2 6000+ 3,2ghz Mobo: Fortron FSP460-60GHNKarta dźwiękowa zintegrowana. System operacyjny - Windows 7, aczkolwiek na XP również jest ten sam problem. Edytowane 23 Kwietnia 2013 przez shirane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCleVer Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Kod BSOD'u? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shirane Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2013 http://iv.pl/images/48060209930331680085.jpg TU masz dwa przykładowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...