Hiker Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Kupiłem sobie ram 8gb Kingston Hyperx 1866mhz w dualu 2x4gb. I mam pytanie jak go wmonotwać w płytę MSI z77a g43 - w 1 i 3 slot (gdzieś tak czytałem) czy w 1 i 2 (po kolei)? No i czy trzeba gdzieś zmieniać w biosie coś czy płyta sama się dostroi do tego 1866? Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2013 (edytowane) IPosiadasz instrukcje obslugi plyty glownej? Masz tam opisane jak zamontowac karty w dualu, ba sa nawet obrazki. Jesli ram ma profil to z automatu wczyta ustawienia, jesli nie to recznie ustawiasz deklarowane wartosci: taktowanie, timmingi, napiecie. Edytowane 24 Kwietnia 2013 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal321 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2013 (edytowane) w niebieskie ale w instrukcji poczytaj Edytowane 24 Kwietnia 2013 przez michal321 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2013 W instrukcji płyty głownej masz dokładnie opisane jak należy umieścić moduły pamięci aby pracowały w dualu.Najczęściej sloty są oznaczone 2 różnymi kolorami i w te sloty wystarczy włożyć kości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2013 dimm2 i dimm4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2013 (edytowane) Jakie dywagacje O_o od wieków była prosta zasada: -w sloty tego samego koloru. Proste nie? Chyba się nic nie zmieniło? [minus jest a uzasadnienia brak? czyzby prezencik od d3goldfind zanim zostal zbanowany? ] No i dzięki za wyjaśnienie. Z tą MSI mnie masz ;) Edytowane 25 Kwietnia 2013 przez Havoc 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Minus ode mnie. Twój post nic nie zniósł do dyskusji poza nie zawsze prawdziwą teorią. Zasada jest prosta i wyjaśniona wyżej: instrukcja obsługi + nadruki na płycie głównej. Do twojej teorii nie pasuje np. MSI K9NU Neo-V. CHA (Green), CHB (Orqange). 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...