Skocz do zawartości
Killer/Ewenement

Wybur zasiłki...problem....

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem ze jestem tu nowy ;p ale szukalem w FAQ i skorzystalem z szkuja i nie znalazłem satysfakcjonujacej mnie odpowiedzie i dalej mam problem....

wiec tak rozkminiam nad nowa obudowa i zasiłka

opcje sa tekie

Obudowa (ta tylko ta i zadna inna)

chieftec Kolorowa obudowa Midi Tower z serii

Winner i Scorpio Hi-Fi Black TX-10-BD (280 zł bez zsilacza)

ale nie wiem jaki zasilacz....

Opcja 1 :wink:

chieftec Hi-Fi Black TX-10-BD ma standardowo zasiłke 360W (koszt obudowy z zasilka 450 zł)

Parametry zasilacza:

+5V - 35.0A

+12V - 17.0A

+3.3V - 28.0A

Opcja 2

Obudowa chieftec Hi-Fi Black TX-10-BD (280 zł) + zasilacz Enermax 350W FM (ten co jest dostemny na http://pc-tuning.pl mam nadzieje ze w sklepie bedzie tanszy i gdzies w krakowie go kupie) (330 zł)

+5V - 32A

+12V - 26A

+3.3V - +3,3V

Docelowa konfiguracja komputera (bo przy moil P III to nawet FEEL pieknie trzyma napiecia)

Atlon XP 1700+ (i krecony na dziendobry) lub 2400+ (krecony moze kiedys w przyszłosci)

płyta SOLTEK SL75FRN2 L lub ABIT NF7 nForce2

Pamieci DDR Kingston 512 MB

napedy: CD-ROM, DVD-ROM,CD-RW, 3HDD (takie jak w podpisie+ maxtor 20GB nie wiem jaki)

Grafa GF3 Ti200 128 DDR (podejrzewan ze krecony 250/550 albo wyzej)

PCI: SB 128, Tuner TV, Kontroler IDE ATA-133, sieciówka

Cullerki: na procu FalconRock II lub Vulkano 11, 80x80 do obudowy 5 szt

Teraz nie wiem jaki wybrac zasilacz obudowea z zasiłka chieftec 360W za 450 zł kture na razie powinien pociagnac ten zestaw chociaz boje sie czy ze przy podkrecaniu nie wyrobi ma maly amperaz na 12V w porównaniu do Enermaxa (tu sie kieruje głownie tym co pisało w FAQpod tytułem "kupujemy zasilacz". Czy mozse wybrac boudowe chieftec 280 zł + Enermax 350W <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury</span> jest o wiele bardziej przyszlosciowy niz ten chieftec i podejrzewam ze nawet bardziej sie by przysłuzyl niz chieftec 420W ruznica w laczna ruznica w cenie jest 150-180 zł i ponad 600 zł za obudowe to z deka drogo zwarzajac na to ze nie jestem kasiasty

napieszcie na jakich zasilkach jedziecie tj jakie daja prady na danych napieciach i jaki macie pod nimi sprzet.....

Dodam jeszcze ze gdybym chciał zasialacz 420W razem z obudowa musial bym doplacic 100 zł czyli 550 zł :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepsza opinia cieszy sie chieftec 360W swietnie trzyma napiecia co do enermaxa to sie nie wypowiadam bo niemialem z nim do czynienia. Jestes nowym uzytkownikiem forum dlatego dam ci spokoj ale na przyszlosc uzywaj opcji szukaj doslownie pare dni temu byl bardzo podobny temat

p.s. wybor pisze sie przez "ó" a nie przez "u" :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem ze jestem tu nowy ;p ale szukalem w FAQ i skorzystalem z szkuja i nie znalazłem satysfakcjonujacej mnie odpowiedzie i dalej mam problem....

wiec tak rozkminiam nad nowa obudowa i zasiłka 

opcje sa tekie 

Obudowa (ta tylko ta i zadna inna)

chieftec Kolorowa obudowa Midi Tower z serii

Winner i Scorpio Hi-Fi Black TX-10-BD (280 zł bez zsilacza)

ale nie wiem jaki zasilacz....

Opcja 1  :wink: 

chieftec Hi-Fi Black TX-10-BD ma standardowo zasiłke 360W (koszt obudowy z zasilka 450 zł) 

Parametry zasilacza:

+5V - 35.0A

+12V  - 17.0A

+3.3V - 28.0A

Opcja 2

Obudowa chieftec Hi-Fi Black TX-10-BD (280 zł) + zasilacz Enermax 350W FM (ten co jest dostemny na http://pc-tuning.pl mam nadzieje ze w sklepie bedzie tanszy i gdzies w krakowie go kupie) (330 zł)

+5V - 32A

+12V  - 26A

+3.3V - +3,3V

Docelowa konfiguracja komputera (bo przy moil P III to nawet FEEL pieknie trzyma napiecia)

Atlon XP 1700+ (i krecony na dziendobry) lub 2400+ (krecony moze kiedys w przyszłosci)

płyta SOLTEK SL75FRN2 L lub ABIT NF7 nForce2

Pamieci DDR Kingston 512 MB 

napedy: CD-ROM, DVD-ROM,CD-RW, 3HDD (takie jak w podpisie+ maxtor 20GB nie wiem jaki)

Grafa GF3 Ti200 128 DDR (podejrzewan ze krecony 250/550 albo wyzej)

PCI: SB 128, Tuner TV, Kontroler IDE ATA-133, sieciówka 

Cullerki: na procu FalconRock II lub Vulkano 11, 80x80 do obudowy 5 szt

Teraz nie wiem jaki wybrac zasilacz obudowea z zasiłka chieftec 360W za 450 zł kture na razie powinien pociagnac ten zestaw chociaz boje sie czy ze przy podkrecaniu nie wyrobi ma maly amperaz na 12V w porównaniu do Enermaxa (tu sie kieruje głownie tym co pisało w FAQpod tytułem "kupujemy zasilacz". Czy mozse wybrac boudowe chieftec 280 zł + Enermax 350W <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury</span> jest o wiele bardziej przyszlosciowy niz ten chieftec i podejrzewam ze nawet bardziej sie by przysłuzyl niz chieftec 420W ruznica w laczna ruznica w cenie jest 150-180 zł i ponad 600 zł za obudowe to z deka drogo zwarzajac na to ze nie jestem kasiasty

napieszcie na jakich zasilkach jedziecie tj jakie daja prady na danych napieciach i jaki macie pod nimi sprzet.....

Dodam jeszcze ze gdybym chciał zasialacz 420W razem z obudowa musial bym doplacic 100 zł czyli 550 zł :(

Hmmm moim skromnym zdankiem slabo szukales to I rzecz!

II rzecz: zasilacz ktory bym wybral to standardowy cheiftecha! W zueplnosci Ci wystarczu zreszta juz wiele osob na forum ma ten zasilacz i bardzo go zachwala chyba nawet reed taki ma ale nie jestem pewien w 100%. Jesli chodzi o enermaxa nie spotkalem sie z nim wiec tu Ci nic nie doradze jednak powiem CI cos bardzo ciekawego. Dzisiaj czytalem post w ktorym koles jedzie na 200 WATT zasilaczu na nastepujacym sprzecie: Athlon 1700@2400 512 ramu, hdd 40 gb, radeonek 8500LE, nagrywarka, game port. Hmmm i jemu musi to narazie wystarczyc! Wiem ze to juz ostatecznosc ale chlopak siedzi na nim spoX i gra:) Wiec chieftech 360WATT powinna wystarczyc spoX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepsza opinia cieszy sie chieftec 360W swietnie trzyma napiecia co do enermaxa to sie nie wypowiadam bo niemialem z nim do czynienia. Jestes nowym uzytkownikiem forum dlatego dam ci spokoj ale na przyszlosc uzywaj opcji szukaj doslownie pare dni temu byl bardzo podobny temat 

Szukałem ale nie znalazlem wiec albo niema albo słabo szukalem poszukam jeszcze ale jak ktos mial doswiadczenia z enermaxami to niech sie wypowie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukałem ale nie znalazlem wiec albo niema albo słabo szukalem poszukam jeszcze ale jak ktos mial doswiadczenia z enermaxami to niech sie wypowie

slabo szukales ;) :D

tu masz o chietec'u:

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=210...hlight=zasilacz

tu masz ogolnie:

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=181...highlight=zasil

mozesz tez tu zajrzec

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=123...highlight=zasil

a tu... zreszta polookaj sam jest tego od groma :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrzylem ogladalem czytalem i dalej nie wiem co wybrac....chieftec 360W chieftec 420W czy Enermex 350W ???

osobiscie enemaxa wykluczylbym z tego wyboru co do chiefteca 360 vs. 420 to jesli nie zal ci kaski to bierz tego 420 W bedzie to naprawde przywszlosciowy wybor no i nie musisz sie martwic ze ci mocy zabraknie jesli zas zal ci $$ to wez tego 360W rownie bdb wybor gwarantuje ci ze bedziesz zniego zadowolony

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj czytalem post w ktorym koles jedzie na 200 WATT zasilaczu na nastepujacym sprzecie: Athlon 1700@2400 512 ramu, hdd 40 gb, radeonek 8500LE, nagrywarka, game port. Hmmm i jemu musi to narazie wystarczyc! Wiem ze to juz ostatecznosc ale chlopak siedzi na nim spoX i gra:) Wiec chieftech 360WATT powinna wystarczyc spoX.

Hmm... to takie niezywkle ?? Ja na swoim konfigu jade na 235W Kingstarze :D a mam to co w podpisie + nagra + dysk 20gb + cedek + kilka wentyli (procek na 1.725 V, bo A0 :()

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niezwykle bo ona zasilacz 200 WATT i lepiej skrecony procek niz ty i wsumie duzo ciekawych rzeczy podpietych i mu dziala. No i zastanwia sie czy dalej FSB nie podniesc...

Niestety ale w swojej konfiguracji mu nie doruwnujesz pod wzgledem podziwiania.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...