Mercury Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Witam, Jak w temacie - posiadam laptopa Acer Aspire. Niestety na klawiaturze nie działają klawisze: 3,e,d,c Byłem pewny, że to przerwany obwód na folii w klawce, ale znajomy zabrał lapa do serwisu i podłączył inną klawiaturę. Efekt - ten sam! dalej nie działały w.w. klawisze. Szczerze nie mam pojęcia - jak to możliwe. Wszystko inne - USB, Tpuchpad - działa. Co może być przyczyną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XPX_pl Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Witam Wszystkich na forum. A czy klawiatura nie była przypadkiem zalana? Bo to często efekt przepięcia i stąd przyciski mogą nie działać. Proponowałbym rozebrać ja i dokładnie sprawdzić. U mnie był podobny problem,okazało się że dysk twardy i płyta do wymiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mercury Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Kupiłem lapa z defektem więc nie mam pewności co się z nim stało. Nie wygląda na jakieś zalanie. Rozbierałem klawisze - syf delikatny jest ale raczej nic się nie klei tak jak po zalaniu. Jednak 100% pewności nie mam. Ale jeśli przepięcie to chyba gdzieś na płycie głównej? Znajomy podłączając inne klawiatury więc to chyba eliminuje problemy w samej folii klawiatury jak i jej taśmy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Może byc zimny lut na gniezdzie, przerwa gdzies na drobnicy jak ktos grzebał, uszkodzony kontroler KBC lub most południowy. co to dokładnie za laptop? podłączane były klawiatury do TEGO MODELU czy pod usb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mercury Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Jest to ACER 7520 - wejście na klawiaturę tylko USB. Czy jest jakiś sposób na zdiagnozowanie gdzie może siedzieć usterka? Czy tylko serwis? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...