Skocz do zawartości
Mercury

Klawiatura w Laptopie - nie działają klawisze 3,e,d,c

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
Jak w temacie - posiadam laptopa Acer Aspire. Niestety na klawiaturze nie działają klawisze: 3,e,d,c
Byłem pewny, że to przerwany obwód na folii w klawce, ale znajomy zabrał lapa do serwisu i podłączył inną klawiaturę. Efekt - ten sam! dalej nie działały w.w. klawisze.
Szczerze nie mam pojęcia - jak to możliwe. Wszystko inne - USB, Tpuchpad - działa.

Co może być przyczyną?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Wszystkich na forum. A czy klawiatura nie była przypadkiem zalana? Bo to często efekt przepięcia i stąd przyciski mogą nie działać. Proponowałbym rozebrać ja i dokładnie sprawdzić. U mnie był podobny problem,okazało się że dysk twardy i płyta do wymiany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem lapa z defektem więc nie mam pewności co się z nim stało. Nie wygląda na jakieś zalanie. Rozbierałem klawisze - syf delikatny jest ale raczej nic się nie klei tak jak po zalaniu. Jednak 100% pewności nie mam. Ale jeśli przepięcie to chyba gdzieś na płycie głównej? Znajomy podłączając inne klawiatury więc to chyba eliminuje problemy w samej folii klawiatury jak i jej taśmy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może byc zimny lut na gniezdzie, przerwa gdzies na drobnicy jak ktos grzebał, uszkodzony kontroler KBC lub most południowy. co to dokładnie za laptop? podłączane były klawiatury do TEGO MODELU czy pod usb?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi