KungFuPanda Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Witam ponownie. Moj procek oraz plyta glowna padla i nic juz sie nie da z tym zrobic. Postanowilem wymienic sprzet konkretnie i zakupilem juz: Intel i7 3960x extreme edition CPU 240GB SSD dysk Ze starego zestawu uzyje: RAM: Corsair 4GB (2x2GB) DDR3 1600MHz - na jakis czas tylko - potem zmienie HDD: Western Digital WD5000AAKS 500GB SATAII 7200RPM 16MB Cache - jako dodatkowy dysk na rozne [ciach!]ly. System i programy beda na SSD. GPU: Asus GT 640 2GB DDR3 VGA DVI-D HDMI PCI-E PSU: CIT 750w Gold 12CM Silent Atx Obudowe, DVD no i to by byo chyba na tyle Pytanie teraz jest takie: Jaka plyte kupic? Socket 2011 zeby dobrze dziala z prockiem a nie kosztowala mnie za drogo. Mysle wydac cos w granicach 750-1000 zlotych na plyte. Prosilbym rowniez o porade odnosnie chlodzenia do procesora. Nie uzywalem nigdy chlodzenia woda i wolabym zwykly ale wydajny wiatrak na procka do moze 300 zlotych. Dzieki z gory za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Jakie zastosowanie tego komputera? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KungFuPanda Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2013 (edytowane) troche do pracy (glownie word i excel) ale podejrzewam ze pogram tez co nieco na nim, glownie w total wars i battlefield 3. nic specjalnego w sumie nie oczekuje choc wiem ze procek jest pierwszej klasy. po prostu nie chce wsadzic procka takiego do sredniej plyty bo nie ma to sensu. Edytowane 26 Kwietnia 2013 przez KungFuPanda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal321 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2013 http://allegro.pl/gigabyte-ga-x79-up4-lga2011-intel-x79-sataiii-usb3-i3197628981.html http://allegro.pl/asus-p9x79-x79-ddr3-sata3-raid-socket-2011-usb-3-0-i3188213816.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Wybór platformy kompletnie nie przemyślany ( patrząc po twoich wypowiedziach ). LGA2011 to bardzo droga platforma , ceny płyt zaczynają się od 700 zł a za cenę twojego I7 kupił byś normalny procek , chłodzenie do niego , dobrą płytę i wydajną kartę graficzną .Możliwe że by ci coś jeszcze zostało . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KungFuPanda Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2013 z procesorem i SSD wyszlo mi na reke bo znajomy mi odsprzedal swoj za niewielkie pieniadze. chce po prostu zlozyc dobry sprzet na najblizsze pare lat. bede wymienial podsespoly co jakis czas w ciagu najbliszych 6 miesiecy. jak juz plyta bedzie i chlodzenie to nastepnie RAM - 2x8GB minimum i karta graficzna. jesli karte zakupie dobra wtedy PSU tez wymienie na 1000W. jak dla mnie dobry byl moj zestaw z opisu al coz, zepsul sie calkiem. http://allegro.pl/gigabyte-ga-x79-up4-lga2011-intel-x79-sataiii-usb3-i3197628981.html http://allegro.pl/asus-p9x79-x79-ddr3-sata3-raid-socket-2011-usb-3-0-i3188213816.html dzieki michal. druga opcja - asus - czy to dobry kierunek? A jakie chlodzenie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KungFuPanda Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2013 nie da rady tesel. procek jest i zostanie. dlatego pytam o pordade bo to nie jest do konca moj wybor. komp mi padl i musze zmienic czesci. mam 3960x i chce na tym zbudowac platforme. limit z pieniedzmi jest, ale ze wzgledu na wasz zaawansowany poziom wiedzy na temat komputerow pytam o porade :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KungFuPanda Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2013 dzieki panowie za pomoc. zakupilem: mobo: Asus P9X79 Pro, 8 x DDR3, ATX chlodzenie: Coolmaster Hyper 412S CPU Cooler z racji tego ze nie bede podkrecal wydaje mi sie ze bedzie dzialal dobrze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KungFuPanda Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2013 plyta jest dobra, popytalem kilku znajomych rowniez i za przyzwoita cene to byl najlepszy wybor - do marki raczej nie jestem przywiazany. krecic na razie nie bede bo dalej musze wymienic kilka innych rzeczy zanim zaczne przy tym majsterkowac. Ram, Karta graficzna do wymiany w nastepnej kolejnosci. jak wszystko bedzie zrobione jak nalezy wtedy wymienie chodzenie rowniez i moze wtedy podkrece. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Każdy "przyzwoitą cenę" rozumie inaczej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Do Twojego zastosowania to kasa wywalona w błoto. Za te pieniądze miałbyś równie wydajne CPU + mocną karte graficzną. Patrząc na Twój poprzedni config to nie ma co się dziwić, bo tamten też kupiony na wyrost (CPU) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sthEn Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2013 No to jeszcze Titan w SLI i w ogóle będzie wypas bez sensu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...