Highlander Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 Czy ma ktos jakiegos trupka - karte graficzna, z ktorej moglby wylutowac takie male cos: Dlugosc 0.8mm Szerokosc 0.4mm Suwmiarka mierzylem. Nie wiem czy to kondensator czy rezystorek, no ale brakuje mi 2 sztuk - czyt. nieudane zerwanie radiatora :((( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 oj chyba zonk bo tego nie wlutujesz nawet jesli bedziesz mial :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 co to jakis Radeonek od gigabyyte ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 co to jakis Radeonek od gigabyyte ?hmmm a czemu nie - duza lupa - klej przewodzacy prad i jazda - troche dlubaniny ale moze sie udac!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 co to jakis Radeonek od gigabyyte ?hmmm a czemu nie - duza lupa - klej przewodzacy prad i jazda - troche dlubaniny ale moze sie udac!!! to jest 0.8mm x 0.4mm zobacz sobie ile to jest na linijce! nie ma szans :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 eeee..... jak umiesz lutowac to wlutujesz..... a takie cus dostac, to ciezko.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Highlander Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 to jest 0.8mm x 0.4mm zobacz sobie ile to jest na linijce! nie ma szans :lol: Spokojnie ze sie da, moj kolega nawet juz przygotowal lut w te miejsca - nie wiem jak to zrobil i jakim sprzetem ale wyglada dobrze - ocencie sami: Aha - karta to Gainward Ti4200 - ta z serii Pink Screen Of Death :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 to napewno jest 0.8cm na 0.4 cm a nie mm wedlug mnie pomylka to byla ;) - popatrzcie na te dziadostwa obok - i ile to jest wieksze od reszty ;) - to tamtych malych zakladajac ze to by mialo niecaly milimetr na pol by nieuchwycil cyfrowka ;d Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 aha blad - myslalem ze ni o to chodzi - to moze miec kolo 1 mm ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Highlander Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 to napewno jest 0.8cm na 0.4 cm a nie mm wedlug mnie pomylka to byla ;) - popatrzcie na te dziadostwa obok - i ile to jest wieksze od reszty ;) - to tamtych malych zakladajac ze to by mialo niecaly milimetr na pol by nieuchwycil cyfrowka ;d To na pewno w mm jest! I to nie cyfrowka tylko skaner :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gloam Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 A ktos wie w ogole do czego ta czesc sluzy? Grafa nie dziala bez tego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Highlander Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 A ktos wie w ogole do czego ta czesc sluzy? Grafa nie dziala bez tego? Czarny ekran :( Ok znalazlem cosik takiego: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=14250673 Teraz pytanie czy karty GF4MX sa technologicznie podobne do pelnego GF4? Moze ktos taka katre ma i moglby sprawdzic czy te male gizma sa gdzies na karcie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 Jezeli to jest to co pokazales to sa to kondensatory, a odpowiedzialne moga byc za wiele rzeczy. Zlutowac sie da z palcem w ... no ten tego. W pracy musze codziennie takie gow... lutowac. niestety nie wiadomo jakiej wartosci sa te kondensatory bo producenci nie robia nadrukow na tym. Prawdopodobnie masz juz karte z glowy. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Highlander Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 Prawdopodobnie masz juz karte z glowy.To to wiem :) Ale chce doprowadzic karte do jako-takiego stanu wizualnego zanim ja posle do panow z Gainwarda (z ktorymi sie juz dogadalem) za nasza zachodnia granice :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 Prawdopodobnie masz juz karte z glowy.To to wiem :) Ale chce doprowadzic karte do jako-takiego stanu wizualnego zanim ja posle do panow z Gainwarda (z ktorymi sie juz dogadalem) za nasza zachodnia granice :)kumpel zakladajac blok za pomoca zapinki made by moj ojciec uchlastal tez taki maly kondensator na mobo - hehe wiecie jak trafil spowrotem na miejsce??? na krem nivea czy sylikon bialy ( juz nie pamietam) - hehe taka mobo poszla na serwis tam gosc sie polampil nie stwierdzil uszkodzen fizycznych - i po 2 tyg przyslali kumplowi nowiutka mobo :))) heheheh 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 trzeba poszukać kogoś z taką grafą i miernikiem sprawdzić wartość tych kondensatorów lub odczytać z napisu na nich. da się przylutować, nie takie rzeczy ludzie naprawiają. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Highlander Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 trzeba poszukać kogoś z taką grafą i miernikiem sprawdzić wartość tych kondensatorów lub odczytać z napisu na nich. da się przylutować, nie takie rzeczy ludzie naprawiają. :) Wartosci moge sprawdzic sam, bo kondensatorki takie powtarzaja sie obok kazdej kostki pamieci, tylko skad ja wezme takie same :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 trzeba poszukać kogoś z taką grafą i miernikiem sprawdzić wartość tych kondensatorów lub odczytać z napisu na nich. da się przylutować, nie takie rzeczy ludzie naprawiają. :) Wartosci moge sprawdzic sam, bo kondensatorki takie powtarzaja sie obok kazdej kostki pamieci, tylko skad ja wezme takie same :cry: problem w tym ze mimo iz wygladaja na takie same to moga nie byc takie same, ale skoro kartu juz nie dziala to mozna dla testu wlutowac jakies podobne z wygladu i zobaczyc, udaj sie do jakoiegos serwisu rtv i "pozebraj" troche :-), jak koles bedzie spoko to powinien ci dac takie kondesatory, bo kosztuje to ulamek grosza (jesli to sa kondeensatory, a nie rezystory) ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 trzeba poszukać kogoś z taką grafą i miernikiem sprawdzić wartość tych kondensatorów lub odczytać z napisu na nich. da się przylutować, nie takie rzeczy ludzie naprawiają. :) Wartosci moge sprawdzic sam, bo kondensatorki takie powtarzaja sie obok kazdej kostki pamieci, tylko skad ja wezme takie same :cry: Giełda elektroniczna, to są elementy SMD (kondensatory), poszukaj w goglach to może w necie znajdziesz, pomieżyć będzie ciężko, ale podejrzewam że jak kupisz ( kilkanaście gr za szt.) kilka różnych wartości to powinieneś coś dobrać tak żeby działało. A co do lutowania, to nawet lutownicą pistoletową z bardzo cienkim grotem można to bez problemu polutować. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 jak lutujesz takie male to na lutownice zaloz cieniutki grot i trzymaj to penceta zeycieplo odprowadzic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...